Konya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bilimine ev sahipliği yapıyor

Konya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bilimine ev sahipliği yapıyor
Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bilim Merkezleri Ağı (NAMES) Konferansı’nın 7’ncisi bu yıl Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi, 7’ncisi düzenlenen Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bilim Merkezleri Ağı Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. 15 ülkeden bilim merkezi temsilcileri ile TÜBİTAK ve T3 Vakfı’nın katılımıyla başlayan konferansta 3 gün boyunca bilim iletişimi stratejileri, toplumsal katılımın artırılması ve eğitimde yenilikçi yöntemler gibi konular ele alınacak.

Konya Bilim Merkezi Akademi Birimi tarafından organize edilen NAMES 2024 Konferansı; 15 ülkeden bilim merkezi temsilcilerinin ve TÜBİTAK ile T3 Vakfı’nın katılımıyla başladı. Konferansın açılış programında NAMES İcra Direktörü Maissa Azab, program hakkında bilgi verdi. Katılımcılardan Dr. Tarek Rakha ise, “Görünmeyeni Güçlendirecek Bina Teknolojileri: Güçlendirme Devrimi” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Konferans’a Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş da katıldı.

bislim-1.jpg

NAMES kapsamında Konya’ya gelen farklı ülkelerden bilim merkezi temsilcileri, 3 gün sürecek konferansta bilim iletişimi stratejileri, toplumsal katılımın artırılması ve eğitimde yenilikçi yöntemler gibi konuları ele alacak.

Ayrıca, konferans sırasında düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları, mini festivaller, etkinlikler, söyleşiler ve bilimsel tartışmalar teşvik edilerek, katılımcıların birbirleriyle etkileşimde bulunmaları sağlanacak.

bislim-3.jpg

NAMES 2024 KAPSAMINDA EĞİTİMLER YAPILACAK

NAMES 2024 öncesinde 9 ülkeden 31 katılımcıyla düzenlenen Avrupa, Akdeniz ve Ortadoğu Ülkeleri Uzmanlık Okulu’na ev sahipliği yapan Konya Bilim Merkezi’nde; 10-14 Mayıs tarihleri arasında da Malezya Bilim Merkezi’nden gelen eğitimcilere profesyonel eğitmen eğitimi düzenlenecek.

NAMES; Mısır, İngiltere, Filistin, Finlandiya, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan, Tunus, ABD, Portekiz, Malezya, Pakistan, Sudan, Nijerya ve Irak gibi 15 farklı ülkeden bilim ve eğitim kurumlarını bir araya getirerek; bilim merkezleri ve müzeler arasındaki iş birliğini teşvik etmeyi, bölgeler arası ve küresel bilim merkezleri topluluğu ile bağlantılar kurmayı hedefliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.