Konya manzarasında kahvaltı keyfi 680 TL'den başlıyor. Çay 15, kahve 45 TL

Konya manzarasında kahvaltı keyfi 680 TL'den başlıyor. Çay 15, kahve 45 TL

“Şehrin en keyifli kahvaltısını sunuyoruz” sloganıyla yerli ve yabancı turistlere hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesine ait Palize’de serpme kahvaltı 340 TL. Ancak en az 2 kişi zorunluğundan dolayı 680 TL’ye masaya oturulabiliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve turistik mekanlar arasına giren Palize Kahvaltı, yerli ve yabancı misafirlerine gün boyu kahvaltı keyfi yaşatıyor. “Güzel bir günün ilk habercisi mutlu bir kahvaltıdır” sloganıyla ilk olarak 2022 yılında Tarihi Buğday Pazarı’nda hizmete giren ardından şehrin kuşbakışı izlendiği Konya’nın yeni cazibe merkezi Akyokuş Kasrı’nda yerini alan Palize Kahvaltı & Mandıra başta hafta sonları olmak üzere yoğun ilgi görüyor.

whatsapp-image-2024-10-22-at-16-58-02-1.jpeg

Palize’de kahvaltı keyfini yaşamak isteyenler ise cüzdanlarına biraz dokunmak durumunda. Çünkü kahvaltı tabağı 180 TL.
Serpme kahvaltı yapmak isteyenler ise kişi başı 340 TL ödemek zorunda. En az iki kişi için serpme kahvaltı servisi açıldığı için 680 TL’den başlayan fiyatlarla güne keyifli bir başlangıç yapmak mümkün.

whatsapp-image-2024-10-22-at-16-58-02-2.jpeg

Palize’nin serpme kahvaltısında; beyaz peynir, kaşar peyniri, yeşil peynir, deri tulum peyniri, Ezine Peyniri, karma zeytin, acılı zeytin salatası, acuka, domates, salatalık, kıl biber, süzme bal, kaymak, ev yapımı reçel, tahin pekmez, sade ve baharatlı tereyağı, menemen, geleneksel elma dilim patates, ballı hardallı sos ve sarımsaklı sos, tartar sos, ev tipi sade pişi, omlet ve sahanda sucuk yer alıyor.
180 TL’lik standart kahvaltı tabağının içeriği ise beyaz peynir, vişneli lor peyniri, yeşil peynir, karma zeytin, çeri domates, salatalık, nane, maydanoz, roka, süzme bal, haşlanmış yumurta, kaymak, elma dilim patates, pişi, acuka ve özel sos.

whatsapp-image-2024-10-22-at-16-58-02-3.jpeg

KAHVALTINI KENDİN OLUŞTUR KONSEPTİ
Palize’de kahvaltını kendin oluştur konsepti de mevcut. Konya’nın geleneksel yağ somununu tercih edenler 130-220 TL arasında değişen içeriklerle yağ somunu alabiliyor. Yine isteğe göre peynir, zeytin ve yumurtadan envai çeşitle eşsiz lezzetlere ulaşmak mümkün. Pide ve tost çeşitleri de müşterilerin isteğine göre hazırlanıyor.
Palize’de çay 15, Türk kahvesi 45, su ise 10 TL.

*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum