Konya, otomobil fabrikasına talip oldu. 5 bin kişiye istihdam sağlanacak

Çinli dev firma otomobil üretimi için Türkiye'ye yatırım kararı almıştı... Dev yatırım kararının ardından Konya, fabrikaya talip oldu.
Konya, otomobil fabrikasına talip oldu. 5 bin kişiye istihdam sağlanacak

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurma kararı aldı. Yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak fabrika, uluslararası basında geniş yankı uyandırdı. Fabrikanın nereye kurulacağı henüz tespit edilmedi ancak alternatifler arasında Konya güçlü bir seçenek olarak öne çıkıyor.

atto-3-og.jpg

EN GÜÇLÜ SEÇENEK KONYA
Uygun fabrika arazileri, güçlü ulaşım seçenekleri, otomotiv yedek parça sanayisindeki uluslararası etkinliği ve yüksek işgücü potansiyeli ile Konya dev fabrika için önemli bir alternatif oldu. Ayrıca Marmara bölgesinde beklenen deprem nedeniyle İstanbul ve çevresindeki sanayinin Anadolu’ya taşınması projesinin ilk adımının da uluslararası yatırımı Konya gibi Anadolu kentlerine çekmek olarak görülüyor. Konya, Lojistik Merkez sayesinde liman ulaşımına da sahip olmasıyla Anadolu’daki en cazip merkez konumunda.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Toyota, Ford, Renault ve Hyundai gibi pek çok küresel markaya üretim ve ihracat üssü olarak ev sahipliği yapan Türkiye, Çinli otomobil üreticisi BYD ile birlikte yabancı bir üreticiye ait ilk elektrikli araç fabrikası olacak. Tesisin 2026 yılı sonundan önce üretime başlaması ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum