Konya Şeker seçimlerinin ikinci raundu mahkemede

Konya Şeker seçimlerinin ikinci raundu mahkemede

Ramazan Erkoyuncu, 27 Temmuz’da rakibine büyük bir fark atıp güven tazelese de seçimler eski başkan Recep Konuk tarafından mahkemeye taşındı. Başkan Erkoyuncu sandık yoluyla kazandığı başkanlığı yargı yoluyla da tescillemek amacında

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu en yakın rakibine 5 bin 579 oy farkı atarak yeniden başkanlığa seçilmişti ancak seçim mahkemeye taşındı. Yenilgiyi kabullenemeyen ve itirazlardan da bir netice alamayan eski başkan Recep Konuk bu kez de yargı yoluyla seçimlerin iptal edilmesi için çaba harcıyor.
23 bin 124 üyenin sandığa gittiği seçimde Ramazan Erkoyuncu, Konuk’a tarihi fark atmış ve çiftçinin büyük bir teveccühünü kazanmıştı. Seçimler sonrasında ortaya atılan iddiaların ardından Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu bu kez de mahkemelik oldu.
S.S. KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NDAN verilen ilana göre ilk duruşma 4 Aralık’ta görülecek. Konuya ilişkin ilan.gov.tr’de yer alan ilan metni şöyle:
“Kooperatifimizin 27.07.2024 tarihinde gerçekleşen 72.Olağan Genel Kuruluna ilişkin Konya 4. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı (2024/537 E.) nezdinde iptal/bozma davası açılmış olup, ilk duruşması 04.12.2024 tarihinde saat 09:55'te görülecektir.
1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun 53. Maddesi ve Kooperatif Ana Sözleşmesi’nin 45. Maddesi gereği ilan olunur.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.