Konya suçlu şehir olmaktan çıkıyor! Büyük düşüş yaşandı

Konya Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan, “İstatistiklerle Konya” sayfasındaki verilere göre, Konya’daki asayiş olaylarında son 10 yılda gerileme yaşandı.
Konya suçlu şehir olmaktan çıkıyor! Büyük düşüş yaşandı

Konya'da son yıllarda suç ve cinayet oranlarında dikkate değer bir düşüş gözlemleniyor. 2010-2022 yılları arasındaki suç ve cinayet oranlarını gösteren istatistikler, bölgedeki güvenlik durumunun gelişmekte olduğunu ortaya koyuyor.

11.jpg

Suç oranlarında düşüş
2010 yılında her bin kişiye düşen suç sayısı yaklaşık 45 seviyesindeyken, 2013'te bu rakam 50'nin üzerine çıktı. Ancak bu tarihten itibaren suç oranlarında kademeli bir azalma yaşandı. 2020 yılına gelindiğinde ise suç sayısı 30'un altına kadar geriledi. Pandemi dönemi sonrası suç oranlarının tekrar bir miktar arttığı ve 2022 yılında yaklaşık 40 seviyesinde seyrettiği düşünülüyor.

succ.png

Cinayet oranlarında dalgalanma
Cinayet oranları ise farklı bir eğilim gösteriyor. 2010 yılında her yüz bin kişiye düşen cinayet sayısı 4,42 iken, 2014'te bu oran 4,6’ya yükseldi. Ancak, 2015 yılında büyük bir düşüş yaşanarak cinayet oranı 2,11 seviyesine geriledi. Bu tarihten sonra ise tekrar bir artış eğilimi gözlemlendi ve 2022 yılı itibarıyla cinayet oranı 3,75'e ulaştı.

cinayet.png

Bu veriler, Konya’da suç oranlarında genel olarak düşüş yaşandığını ancak bazı dönemlerde özellikle cinayetlerde artış eğilimi olduğunu gösteriyor.

*BURAK SALİH ÇEPECİ

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum