Konya tarihi böyle bir satış görmedi! Devasa arsa için açık artırma zamanı

Konya tarihi böyle bir satış görmedi! Devasa arsa için açık artırma zamanı
Konya tarihinin en büyük arsasının satışı için 1,2 milyar muhammen bedel ile ihaleye çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi, 30 Temmuz’da açık artırma ile satışı gerçekleştirecek

Konya Büyükşehir Belediyesinin satışa çıkardığı 132 bin 660 metrekarelik arsanın ihalesi sonuçlanmayınca açık artırma usulüyle satış için yeni bir ihale tarihi belirlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi yatırım ve hizmetlerine finansman sağlamak adına son yılların en büyük gayrimenkul ihalesine çıkmıştı. 1 milyar 227 milyon 150 bin TL muhammen bedel ile 23 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesi Konevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihale sonuçlandırılamadı. Belediye bunun üzerine hareke geçerek arsayı pazarlık usulü ile satmak adına 30 Temmuz için ikinci bir ihale tarihi belirledi.

whatsapp-image-2024-07-25-at-15-58-31.jpeg

Pazarlık ve artırma usulüyle gerçekleştirilecek ihale ile arsanın yeni sahip ya da sahipleri (konsorsiyum) belirlenecek.
Öte yandan benzeri bir ihale süreci geçtiğimiz ay yaşanmış ve Aslım Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından-ihaleye çıkarılan 132 bin metrekarelik ve muhammen bedeli 855 milyon 663 bin lira olan arsayı Celiloğulları Grup, Köşekayalar, Ali Şafak Züccaciye ve Koza Mimarlık tarafından kurulan konsorsiyum 1 Milyar 250 Milyon TL bedelle satın almıştı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.