Konya tarihine damga vuran iki Vali. Efsaneler arasına girdiler

Konya tarihine damga vuran iki Vali. Efsaneler arasına girdiler
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları yayımlandı. Bu kapsamda Konya'nın yeni Valisi İbrahim Akın oldu. Şehir tarihine damga vuran Valiler ise Kemal Katıtaş ve Ahmet Kayhan oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Konya'nın yeni Valisi İbrahim Akın olurken, Konya Valisi Vahdettin Özkan ise Manisa Valiliği'ne atandı.

KONYA TARİHİNDE EN UZUN GÖREVİ AHMET KAYHAN YAPTI

İbrahim Akın, Konya'nın 42'nci Valisi olarak atandı. Konya'da, 1999-2006 yılları arasında görev yapan Ahmet Kayhan en uzun süre görev yapan Vali unvanını korudu.

290869.jpg

Vali Kayhan, yaklaşık 7 yıl görev yaptığı Konya’da, başta Konya halkı olmak üzere, her kesimden insanların sevgisini kazandı. Konya’da en uzun süreyle görev yapan Vali unvanına da sahip olan Kayhan, Konya’da birçok önemli projenin de hayata geçirilmesine öncülük etti.

İMPARATOR KEMAL KATITAŞ

Konya tarihinin gelmiş geçmiş en önemli valilerinden birisi olan ve görev süresince herkesin gönlüne taht kurarak “İmparator” lakabını alan Vali Kemal Katıtaş vefatının 37. yılında rahmetle anıldı. Kemal Katıtaş, Bingöl ili Kiğı Kaymakamlığı sırasında halk tarafından kendisine verilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından da teyit ve tescil edilen "İmparator" ünvanı ile halen anılır.

256393.jpg

Şiirlerle Gerçekler isimli şiir kitabı 1980 yılında yayınlanmıştır. Yaptığı unutulmaz hizmet ve eserleri ile, üstün insani değerleriyle ve davranışlarıyla hizmet verdiği yerlerdeki bütün vatandaşların kalplerinde taht kuran Kemal Katıtaş, Konya Valisi iken 14 Ağustos 1987 Cuma günü saat 16.30’da makam odasında görev başında iken aniden rahatsızlandı ve kurtarılamayarak saat 21.15’te vefat etti. Görev şehidi Kemal Katıtaş’a Konya’da ve defnedildiği doğum yeri Adana-Ceyhan’da görkemli bir tören yapıldı.

En uzun görev yapan Vali Ahmet Kayhan Kimdir?
1951 yılında Samsun'un Kavak ilçesinde doğmuştur. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak yüksek öğrenimini tamamladı. Askerlik görevinden sonra, 1976 yılında Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) görevinde bulundu. Kastamonu ilinin Daday ve Taşköprü, Trabzon ilinin Maçka ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Daha sonra sırasıyla, Yeşilova, Hozat, Lice, Datça İlçelerinde Kaymakamlık görevlerini ifa etti. 1986 yılında Mülkiye Müfettişliğine atanmış olup, 27 Eylül 1993 tarihine kadar aynı görevi yürütmüştür. 27 Eylül 1993 tarihinde Mardin Valisi olarak göreve başlamıştır. Ardından, 21 Nisan 1996 tarihinde Erzurum Valisi olarak göreve başlamıştır. 24 Eylül 1999 tarih ve 99/13327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Valisi olarak atanmış olup, 7 Ekim 1999 Cuma günü görevine başlamıştır. 1978 yılında Mürvet Kayhan ile evlenmiş olup Kayahan ve Oğulcan adında iki erkek çocuk babasıdır.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.