Konya tehlikeli gıdada en temizi çıktı! Listede adı geçmiyor

Konya tehlikeli gıdada en temizi çıktı! Listede adı geçmiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan markaların anlık olarak yurttaşlara açıklandığı yeni bir web sitesini bugün saat 09.00'da hizmete açtı. Yayımlanan listeye göre Konya'daki hiç bir firma yer almadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte ve taklit-tağşiş olduğu tespit edilen ürünleri listeledi. Liste, bugün itibariyle erişime açıldı. Anlık olarak güncellenen sitede bundan böyle sahte ve taklit olduğu tespit edilen ürünler listelenecek. 519 ürün bugün listelendi. İlk listeye göre Konya'da bulunan gıda firmaları yer almadı.

LİSTEDE EN ÇOK TEK TIRNAKLI HAYVAN YER ALDI

Yayımlanan listeye göre bir çok üründe tek tırnaklı hayvan içerikleri tespit edildi. Peki tek tırnaklı hayvan nedir? Tek tırnaklı hayvanların eti neden yenmez?

Tek tırnaklı hayvanlar memeli hayvanlar sınıfı içerisinde yer alan ot ile beslenen hayvanlar takımı olarak belirtilmektedir. Ayaklarında tek bir tırnağa sahip olan bu hayvan türleri büyük hayvanlar sınıfına dahil olmaktadır. Bu hayvanlar yedikleri bitkileri midelerinde değil bağırsaklarında sindirmektedirler. Bu durum onları çift tırnaklı hayvanlardan ayırt etmektedir.

Tek tırnaklı olarak adlandırılan hayvan türlerinin başında at, eşek, zebra, katır, domuz, gergedan ve tapirler gelmektedir. Bu hayvanların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kimliklendirilmesi yapılarak kayıt altına alınması sağlanmaktadır. Bu sayede bu hayvanların ıslah ve istatistik kayıtlarının düzenli bir şekilde takip edilmesi ve bu hayvanların bulunduğu işletmelerin kayıt altına alınması sağlanmaktadır.

463 ÜRÜN YAYIMLANDI

Söz konusu liste "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Ayrıca, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.