Konya turizmi UNESCO ile birlikte yükselecek

Konya turizmi UNESCO ile birlikte yükselecek

“Çatalhöyük ile birlikte Eşrefoğlu Camii’nin listeye girmesi de bir turizm hareketliliği ortaya çıkardı” diyen Başkan Altay, “UNESCO konusunu da işlememiz gerektiğini düşünüyorum” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin turizm stratejisini yeni bir vizyonla şekillendirecek 2025-2030 Konya Turizm Master Planı kapsamında yol haritası çizilirken hedef Konya’nın turizm potansiyelini ayağa kaldırmak olarak çizildi.

Konya, yeni hedefini turizmde çıtayı yükseltmek ve şehrin turizmden aldığı payı artırmak olarak belirledi. Özellikle UNESCO konusuna eğileceklerini ifade eden Altay, “UNESCO meselesini yeteri kadar kullanamadığımızı düşünüyorum. Özellikle sema programlarımız somut olmayan kültürel miras listesinde. Yine, Çatalhöyük ile birlikte Eşrefoğlu Camii’nin listeye girmesi de bir turizm hareketliliği ortaya çıkardı. Dolayısıyla UNESCO konusunu da işlememiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

unesco.jpg

unesco-004.jpg

HEDEF TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ŞEHRİ

Konya’ya gelen herkesin şehre hayranlığını ifade ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Şehrin düzeninden, intizamından, temizliğinden, kültür varlıklarına sahip çıkmasından, ulaşım projelerine kadar birçok şeyden güzellikle bahsediliyor. İnşallah 2029 yılına kadar hep birlikte Konya ile ilgili güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Görevimiz Konya’yı Türkiye’nin en güzel şehri yapmak. Bu noktada ‘Konya Modeli Belediyecilik’ örnek olmaya devam edecek” diye konuştu.

okq2uchje3tvprs2yta5wj3fwfref4oaped9zruj.jpg

GASTRANOMİ DE ÖNE ÇIKMALI

Konya’nın gastronomisinin ön plana çıkartılması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Altay, “Gastronomi de artık turizmin en önemli ayaklarından oldu. Tabii sadece gastronomiye odaklanmak Konya için zor. Çünkü Hazreti Mevlana varken Selçuklu darülmülkü varken sadece yemekten bahsetmek olmuyor ama Konya’ya geldiğinizde sadece gönlünüz değil vücudunuz da doyar. Çünkü Konya’nın gastronomisi gün geçtikçe gelişiyor. Belediyelerimizin yapmış olduğu yeni tesisler, yatırımcıların açmış olduğu tesisler, mekanların iyileşmesi, hijyeni ve kalitesi de Konya gastronomisi için önemli bir fırsat” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.