Konya ve Antalya'nın yarım kalan hikayesi: Alacabel Geçidi

Konya ile Antalya arasındaki bağlantı olan Seydişehir-Manavgat yolu üzerindeki Alacabel Geçidi için çalışmalar sürüyor. Kışın sürücülerin çektiği zorlu yolculuk bu geçidin açılması ile birlikte bir nebzede olsa rahatlayacak.
Konya ve Antalya'nın yarım kalan hikayesi: Alacabel Geçidi

Konya'da 2016 yılında yapımına başlanan tünelin 2019 yılında hizmete açılacağını duyurulmuştu ancak, Alacabel Geçidi'nde çalışmalar devam ediyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ YOLLARINDAN

Türkiye’nin karayolu ağındaki önemli geçitlerinden bir tanesi olan Seydişehir-Manavgat yolu üzerindeki Alacabel Geçidi, Karadeniz'i, Marmara’yı, Güneydoğu'yu ve İç Anadolu'yu, Akdeniz'e en kısa mesafede bağlayan önemli yolların başında geliyor. Her yıl 4-5 milyon aracın geçtiği yolda çalışmalar devam ediyor. Kışın ilk kar yağışının bu kesime düştüğü noktada trafik geçici süreliğine kapatılıyor. 1825 metre rakımlı Alacabel'deki büyük önem taşıyan geçidin yapımı ise devam ediyor.

KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ DUYURMUŞTU
2016 yılında yapımına başlanan Alacabel Geçidi’nin 2019 yılında bitirileceğinin duyurulduğunu ancak geçidin hala hizmete açılamadığını belirten Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, duruma tepki göstermişti. İktidar yetkililerin sürekli tarih verdiğini ancak hiçbir tarihin tutmadığını belirten Ekici, “İktidar yetkilileri yaptıkları birçok açıklamada Alacabel Tüneli’nin 2019 yılında biteceğini duyurmuşlardı. Ancak çeşitli gerekçelerle Alacabel Tünelinin yapımına dönem dönem aralar verildi. Yıl 2024 oldu ve Alacabel Tüneli hala bitmedi.8 yıldır bitirilemeyen bir tünel. Adeta yılan hikâyesine dönen bir tünel inşaatı. İktidar yetkilileri sürekli tarihler açıklıyorlar.

yol1.jpg

Tünel, yok şu tarihte açılacak, yok bu tarihte açılacak. Tarihler havada uçuşuyor. Ama Tünel bir türlü açılmıyor. Şu anda da Bakan dâhil hiçbir iktidar yetkilisi “tüneli şu tarihte açacağız” diyemiyor artık. İktidar yetkililerine soruyoruz. Ülke ulaşımı ve turizmi açısından böyle kritik bir tünel neden yıllardır bitirilmiyor? Sorun kaynaksa, ödenek yetersizliğiyse diğer projelere, yollara ve tünellere kaynak ayrılıyor da Alacabel Tüneli’ne neden ayrılmıyor? Seydişehirli Konyalı sahipsiz mi görülüyor?" açıklamasını yapmıştı.

KIŞI ÇİLESİZ ATLATMAK İÇİN GEÇİDİN ÖNEMİ BÜYÜK
Kışın yoğun kar yağışı alan bölgede sürücüler güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmaları için Alacabel Geçidi'nin önemi büyük. Sürücüler Antalya'ya ulaşımı Demir Kapı Tüneli'nden sağlasa da bir çok sürücü yine Seydişehir - Manavgat yolunu tercih ediyor. Hali hazırda yıllık 4 ila 5 milyon aracın geçtiği Alacabel Geçidi açıldığında bölgenin büyük yükünü hafifletecek.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum