Konya yine birinci oldu! İşte ilk 3'e girenler

Konya yine birinci oldu! İşte ilk 3'e girenler
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Buna göre Konya'da bulunan Mevlana Müzesi birinci oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bakan Ersoy'un açıklamasına göre Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze Konya Mevlana müzesi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bayram tatilinde Türkiye'nin tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek isteyen 1 milyon 784 bin 233 kişinin Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini ziyaret ettiğini bildirdi.

En çok ziyaret edilen yer ise 'Mevlânâ Müzesi' oldu.

Mevlânâ Müzesi'ni sırayla;
İzmir Efes Örenyeri
Denizli Hierapolis (Pamukkale) Örenyeri
Nevşehir Zelve - Paşabağlar Örenyeri
Nevşehir Göreme Örenyeri takip etti.

mevlana-2.jpg

MEVLANA MÜZESİ

Mevlana Müzesi içerisinde bulunan Hazreti Mevlana'nın sandukası başında dua eden ziyaretçiler, Mevlana Hazretleri'nin kıyafetlerini ve eski döneme ait eşyaları inceleme fırsatı buluyor. Konya dışından gelen yerli turistlerin ve farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin uğrak yeri olan Mevlana Müzesi, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun günler yaşıyor. Mevlana Müzesini ziyaret eden vatandaşlar, müzeyi çok sevdiklerini ve defalarca geldiklerini ifade etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum