Konya'da fiyatları gören köye kaçıyor! En düşük kira 20 bini aştı

Konya’da kiralık ev fiyatları yine alevlendi. Piyasada herkes tutturabildiği rakamı talep ederken ünlü ilan sitesinde yer alan fiyatlar kelimenin tam anlamıyla dudak uçuklatıyor. Bu fiyatları görenler köye taşınmanın planını yapıyor.
Konya'da fiyatları gören köye kaçıyor! En düşük kira 20 bini aştı

Emlak ve gayrimenkul sektörü hareketli günlere adım atarken Konya’da fiyatlar yeniden yükseliş ivmesi yakaladı. Özellikle okulların açılacağı bu günlerde kiralık ev fiyatlarındaki artış dikkat çekerken eylül ayıyla birlikte şehirdeki kiralık piyasası da belli oldu. Türkiye’nin önde gelen kiralık ev ilan sitelerinde yer alan bilgiye göre Konya‘da güncel piyasaya göre en pahalı kiralık konut Meram’daki 5+2 villa oldu.

MERAM’DA ORTALAMA 80-90 BİN TL

Meram Yeni Yol’da 620 metrekare alana sahip villa için talep edilen kira 195 bin lira oldu. Yine Meram bölgesindeki 6+1 villa için ise 105 bin lira talep ediliyor. Daire tipi konutlarda ise zirve yine değişmedi. Meram Tıp Fakültesi bölgesindeki ünlü sitede 400 metrekare 4+2 daire için 95 bin lira kira istiyor.

SELÇUKLU VE KARATAY’DA SON DURUM

Meram bölgesindeki diğer villalar ise 90 bin liralık fiyatlarıyla kiralık ev sektörünün zirvesine adlarını yazdırdı. Meram ve Selçuklu bölgesindeki güvenlikli lüks sitelerde kiralık daire fiyatları ortalama 50-60 bin TL bandında seyrederken Şefikcan bölgesinde 40 bin lira, Kule, Real ve Başkent Hastanesi bölgelerinde ise 35 bin liralar test ediliyor. Karatay’ın birçok bölgesinde ise ortalama 25 bin lira talep ediliyor.

TOKİ’DE 20 BİN LİRA BARAJI DA AŞILDI

Yıllardır Konya’da en ucuz ve makul fiyatların söz konusu olduğu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında da fiyatlar zirve yaptı. Beyhekim ve Yazır bölgesindeki toplu konutlarda her geçen gün artan kiralar bu ay itibariyle 20 bin bandını da devirdi. Birçok ev sahibi artık 3+1 daire içen 22-23 bin lira bandında kira talebinde bulunuyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.