Konya'da Ahilik Haftası coşkuyla kutlanıyor

Konya'da Ahilik Haftası kapsamında birçok organizasyon düzenleniyor.
Konya'da Ahilik Haftası coşkuyla kutlanıyor

Konya’da Ahilik Haftası, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Yüzyıllardır süregelen Ahilik geleneği, esnaflık ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

konya-ahilik.jpg

Kutlamalar, Alaaddin Tepesi'nden Bedesten'e kadar gerçekleştirilen Ahilik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe, protokol üyeleri, esnaf temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, halkın Ahilik kültürüne olan ilgisi bir kez daha gözler önüne serildi. Yürüyüşün ardından Bedesten'de geleneksel şed kuşanma töreni düzenlendi. Tören sırasında Ahilik kültürünün simgesi olan "şed", temsili olarak genç bir esnafa kuşatılarak, usta-çırak ilişkisi ve Ahilik felsefesinin yeni nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.

konya-ahilik-haftasi-001.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konya Valisi, törende yaptıkları konuşmalarda, Ahilik kültürünün toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve esnaf teşkilatlarının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade ettiler. Ahilik Haftası kutlamalarının, gençlere Ahilik değerlerini aşılamada önemli bir rol oynadığına dikkat çektiler. Ahilik Haftası Konya’da 29 Eylül’e kadar çeşitli etkinlikle kutlanacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.