Konya'da bayram boyunca hız yapanlar yandı! Tedbirler alındı

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kala, Konya da tüm tedbirler alındı. Konya'ya gelecek olan ve şehir içinde araç kullanacak olan kararları ise İl Emniyet Müdürü Karabulut açıkladı.
Konya'da bayram boyunca hız yapanlar yandı! Tedbirler alındı

Konya'da Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) bayram boyunca aktif rol oynayacak. İptal edilen EDS'ler ise yakın zamanda ihaleye çıkmıştı. EDS'ler çok yakında tamamlanarak yeniden aktif edilecek. Konya'da Sedirler Caddesi Köprülü Kavşağı ve Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı yapımı sırasında iptal edilen Elektronik Denetleme Sistemi (Hız tespiti) yeniden aktif edilecek.
BAYRAMDA AKTİF ROL OYNAYACAK
Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Konya’da yaygın bir şekilde kullanılan hız koridorlarına ilişkin açıklama yaptı. Son dönemde trafik denetimlerinin ve cezaların arttığına yönelik serzenişlerin bulunulduğuna dikkat çeken Karabulut, “Kaza ve suçları denetlemelerle önleyebilirsiniz. Tüm gelişmiş ülkelerde durum budur. Denetimlerimiz arttı ama amacımız ceza yazmak değil kazaları minimize etmektir. Şunun altını çizmek isterim ki özellikle hız kaynaklı kazaların önüne geçmek istiyoruz. Bu yüzden EDS’ler asla kapatılmayacak ve 7 X 24 faal olacak. Biz de kameralar aracılığıyla tespit edilen ihlallere ceza yazacağız” dedi.

VİTES DEĞİŞTİRMEDEN UZUN YOL KAT EDEBİLİRSİNİZ
Karabulut, Konya’nın coğrafi konum itibariyle sürücüler için dezavantajlı bir konuma sahip olduğunu da vurgulayarak, “Konya düz bir alanda konuşlanması ve geniş yolları nedeniyle sürücülerin dikkatinin dağılmasına ve direksiyon başında uyuklamaya müsait bir kent. Vites değiştirmeden uzun yol kat edebilirsiniz. Biz de bu yüzden özellikle kara yollarında araçları durdurmaya ve sürücülere uyarılarda bulunmaya, onların dikkatini toparlamalarını sağlamaya çalışacağız” diye konuştu

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.