Konya’da belediyeler yarışta. Kafe ve restoranlar peş peşe açılıyor

Kafe ve restoran işletmeciliğinde iddialı olan Konya belediyeleri lezzet ve şıklıkta da birbiriyle yarışıyor.
Konya’da belediyeler yarışta. Kafe ve restoranlar peş peşe açılıyor

Kafe ve restoran işletmeciliğinde iddialı olan Konya belediyeleri lezzet ve şıklıkta da birbiriyle yarışıyor. Konya Büyükşehir Belediyesinin Kafem markasıyla öncü olduğu kafe-restoran işletmeciliğine merkez ilçe belediyelerinin de dahil olmasıyla Konya’da doğal bir rekabet de ortaya çıktı.

KAFE MERAM’LAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesinin 2010 yılından bu yana hizmet gösteren KAFEM şubelerinden sonra hizmet sektörüne dahil olan ilk belediye Meram oldu. Bugün 8 ayrı kafe işletmeciliğiyle hemşehrilerinin hizmetinde olan Kafe Meram’lar büyük ilgi görüyor.

kafemeram-37c4092201ae04d14ca2706921c67cf1.jpg

Meram Belediyesi kafe işletmeciliğinin ardından şehrin marka mekanlarından Aydın Çavuş Restoran’da yaptığı kapsamlı düzenlemelerin ardından Konya’nın en şık restoranlarından birisini şehre kazandırdı. İşletmecilikteki tecrübesi gün geçtikçe artan Meram bu alanda oldukça iddialı…

KARATAY’A EŞİK ATLATAN MEKANLAR

Büyükşehir ve Meram’ın ardından kafe sektörüne giriş yapan Karatay Belediyesi ise ilçenin makus kaderine sihirli bir dokunuş yapmayı başardı. Karatay’da nefes aldıracak şık mekanlara eşlik eden lezzetli sofralar ilçe halkının yoğun ilgisini görüyor. Ev oturmaları bile Kafe Karatay’lara tanışırken bugün 7 ayrı noktada hizmet veren Kafe Karatay markası her geçen gün büyüyor.

kafekaratay.jpg

“Birlikte olmanın, birlikte eğlenmenin ve birlikte enfes lezzetleri tatmanın tam zamanı ve yeri. Mutluluğu lezzetlerimizle paylaştığımız anlara sizleri de bekliyoruz” diyen Kafe Karatay’lar mutluluk vadediyor.

KONYA MANZARASI EŞLİĞİNDE ZİYAFET SEYİR KAFE’DE

Hizmet sektörüne belediyeler içerisinde göre en geç adım atan Selçuklu Belediyesi oldu. Önce Nefes Kafe ardından da Seyir Kafe markalarıyla vatandaşlara keyifli ve lezzetli sunumlar yapan Selçuklu Belediyesinin Seyir Tepesi’ndeki durağı Seyir Kafe’nin nefis lezzetlerine şehrin manzarası eşlik ediyor.

seyir-cafe.jpg

Günün tüm saatlerinde güzel anılar biriktirme fırsatı sunan Selçuklu Seyir Kafe, 2023 yılından beri hizmet vermektedir. Selçuklu Seyir Tepesi'nde bulunan Seyir Kafe, her öğünü karşılayan lezzetleri ile tüm damaklara hitap ediyor.

BÜYÜKŞEHİR FARKINI ORTAYA KOYDU

Bugün 13 ayrı şubesiyle “Büyük bir şehri mutlu etmekten daha güzel ne olabilir?” mottosuyla yoluna devam eden Kafem’lerle kalite ve lezzeti uygun fiyatlarla tüketime sunan Konya Büyükşehir Belediyesi bir taraftan tüm gün kahvaltı konseptli Palize, diğer yandan Osmanlı ve Selçuklu Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerinin sunulduğu Kırk İkindi Restoran, diğer yanda da Fera ve Osmanlı Kahve markalarıyla işletmecilikte çıtayı nirvanaya çıkardı. Şehre hakim Akyokuş Tepesi’nde hayata geçirilen 4 katlı Akyokuş Kasrı ise Konya Mutfağı’nı dünyaya tanıtıyor. Kasırda, lokantalar, kafeler, dinlenme alanları, kütüphane, seyir noktası, Çocuk Mutfak Atölyesi, müze ve sergi alanları gibi farklı birimler bulunuyor. Ayrıca, kasrın en üst katlarından, muhteşem bir Konya manzarası da izleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.