Konya'da bir ilk! Personel sorununa, meslek ortaokul çözümü

Konya'da bir ilk! Personel sorununa, meslek ortaokul çözümü
Konya sanayisinin şikayetçi olduğu vasıflı ve vasıfsız personel eksikliği için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti

Konya'da ve diğer sanayi şehirlerde vasıflı ve vasıfsız personel sorunu için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı 4 ilde Meslek Ortaokulu açacak. Söz konusu iller Konya, Bursa, Sivas ve Burdur olacak.

MESLEK LİSELERİNİN ARDINDAN İLK

Ortaöğretimini tamamlayan öğrenciler Meslek Liselerinde sektörlere hazırlanıyordu. Yapılacak olan bu çalışma ile öğrenciler ortaokul döneminden itibaren hazırlanarak bir çok sektöre nefes olacak. Söz konusu meslek ortaokulunun piyasadaki personel eksikliğini kapatması bekleniyor.

BU YIL HİZMETE GİRECEK

Bu yıl eğitim vermeye başlayacak olan Türkiye’nin ilk “Mesleki Ortaokulları”, içlerinde Konya’nın da bulunduğu 4 ilde açılacak. “Beceri Geliştirme Programı” adı altında yaz tatilinde zanaat atölyesi olarak adlandırılan kurslara meslek liselerinden öğrenciler gidiyordu. Bu sürece katkı sağlanması amacıyla Türkiye’de ilk defa ortaokulda eğitim gören öğrencilere yönelik “Mesleki Ortaokullar” açılacak. Bu okullar Konya, Bursa, Burdur ve Sivas’ta eğitim verecek.

KONYALI SANAYİCİLERDEN TAM NOT

Söz konusu okullarla ilgili gazetemize açıklama yapan Konya'nın makine üretimi yapan esnafı, "Biz Suriyeli işçiler hafifletti ama sektördeki personel eksikliği kapanmadı. Bu okullar bizler için umut olacak. Çünkü vasıflı eleman yok. Çocuk 18 yaşına gelip liseden mezun olduktan sonra çalışmak istemiyor. Herkesin derdi masa başı iş. Bu ülkenin tamirciye bu ülkenin fabrikada çalışacak personele de ihtiyacı var. Vasıflı elemanlar şuan 30 bin ila 50 bin lira arasında bizden maaş alıyor. Asgari ücrete kimseyi çalıştırmıyoruz. En düşük 25 bin lira veriyoruz. Bu okullar bize ilaç olacak" dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.