Konya'nın damak çatlatan lezzeti sosyal medyayı salladı! "Tırnaklarının içi..."

Konya'nın damak çatlatan lezzeti sosyal medyayı salladı! "Tırnaklarının içi..."

Konya'nın Kadınhanı ilçesinin sembol lezzeti "Tahinli Pide" sosyal medyayı ikiye böldü. Özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan Kadınhanı tahinli pidesinin imal edildiği anlara "Hijyenik değil" yorumu yapıldı.

Konya'nın meşhur tatlısı "Kadınhanı Tahinli Pidesi" sosyal medyayı adeta ikiye böldü. Sosyal medya platformu X üzerinden bir çok kez "Konya Kadınhanı Tahinli Pidesinin yapılışı" başlığıyla paylaşılan videoya pek çok yorum geldi.

SOSYAL MEDYA KADINHANI PİDESİNİ KONUŞUYOR

Ramazan aylarında sıkça tüketilen Kadınhanı Tahinli Pidesi'nin yapım aşamalarını gösteren bir video, sosyal medyada hijyen tartışmalarına neden oldu. Videoda ustanın eldiven kullanmadan tahini hamura elle sürmesi, kullanıcılar arasında "Kadınhanı Tahinli pidesi hijyenik mi?" sorularını gündeme getirdi.

234234234234.jpg

"HİNDİSTAN'I GEÇMEYİ ARTIK NE OLUR?"

Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı, "Herkes mermerden bahsetmiş ama yaptığı ürünün içine kolundaki kılların karışmış olma ihtimalini düşünmekten mermerdeki çatlağı görmeye fırsatım olmadı, videonun sonuna kadar izlememe midem izin vermedi. Şu güzelim ülkenin mutfağının yolunu Hindistan'dan geçirmeyin artık ne olur" yorumu dikkat çekti.

kadinhani-tahinli-pidesi-001.jpg

KADINHANI TAHİNLİ PİDESİ NEDİR?

Kadınhanı tahinli pidesi, ince açılmış hamurun üzerine bol tahin, şeker ve bazen ceviz eklenerek odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan özel bir tatlı pidedir. Kıtır kıtır kenarları ve yumuşacık iç dokusuyla kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da tatlı niyetine tüketilir.

Kaynak:Olcay Kurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.