Konya, 13 farklı ülkeden gelen şefleri ağırlıyor

Konya, 13 farklı ülkeden gelen şefleri ağırlıyor

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle, 13 farklı ülkeden gelen şefler ve gastronomi uzmanlarının katılımıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Yaz Okulu" etkinlikleri Konya Olgunlaşma Enstitüsünde başladı.

24 Temmuz tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim Konya mutfak tarihini geçmişten günümüze yolcuğunu anlattı.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-51.jpeg

Özellikle dünyanın bilinen ve adına anıt mezar yapılan ilk Aşçıbaşı Ateşbaz-ı Veli ve sofra edep ve adabını anlatarak Konya mutfağını tanıttı.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-52-1.jpeg

Sonrasında Türkiye Gastronomi Federasyonu Pastacılar Kurulu başkanı Numan Ulus oklavadan çekme ve baklava eğitimi verdi. Eğitimler önümüzdeki günlerde de devam edecek.

whatsapp-image-2025-07-25-at-11-23-52.jpeg

Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.