Yayınlanma:
Konya, 13 farklı ülkeden gelen şefleri ağırlıyor
Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle, 13 farklı ülkeden gelen şefler ve gastronomi uzmanlarının katılımıyla düzenlenen "Türk Mutfağı Yaz Okulu" etkinlikleri Konya Olgunlaşma Enstitüsünde başladı.
24 Temmuz tarihinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim Konya mutfak tarihini geçmişten günümüze yolcuğunu anlattı.
Özellikle dünyanın bilinen ve adına anıt mezar yapılan ilk Aşçıbaşı Ateşbaz-ı Veli ve sofra edep ve adabını anlatarak Konya mutfağını tanıttı.
Sonrasında Türkiye Gastronomi Federasyonu Pastacılar Kurulu başkanı Numan Ulus oklavadan çekme ve baklava eğitimi verdi. Eğitimler önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ
MUTFAK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.