Konya'da bulunan devasa göl artık yok oluyor! Çöl manzarası

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün su seviyesi ciddi şekilde düştü. Göldeki gerçek gören vatandaşları hüzne boğdu...
Konya'da bulunan devasa göl artık yok oluyor! Çöl manzarası

Konya Ovası kuraklık ile boğuşuyor... Yaz aylarındaki aşırı sıcaktan oluşan buharlaşma kayıpları, artan tarımsal sulama ve kış aylarındaki yağış yetersizliği sonucunda Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin düşmesine neden oldu.

22.jpg

Göl suyunun kıyılardan yüzlerce metre geriye doğru çekilmesi gözle görülür şekilde fark edilirken, sahil kesiminde insan boyunu aşan yeşillik, sazlık ve kamışlarla kaplandı. Gölde artan sazlık alanlar büyükbaş hayvanların eskiden giremediği alanlara girmesine neden oldu.

20240315aw163108-0.jpg

Beyşehir Gölü’ndeki su kaybı tur düzenleyen tekneleri de olumsuz etkiledi. Teknelerin motoruna dolanan otlar, teknenin arıza yapmasına ve ilerlemesine engel oldu. Aynı şekilde balık avı yapan balıkçılar da bu durumdan nasibini aldı.

aw269569-04.jpg

Küresel ısınma, dengesiz iklim şartları, yağış yetersizliği, tarımsal sulama ve buharlaşma kaybı gibi birçok neden Beyşehir Gölü’nün adeta bir çöle doğru evrilmesine neden oldu. Beyşehir halkı büyük bir hevesle su seviyesinin eski günlerine dönmesini bekliyor.

*BURAK SALİH ÇEPECİ

aw269569-01.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum