Konya’da çok tüketilen sucuk bakanlık listesine girdi

Konya’da çok tüketilen sucuk bakanlık listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesindeki son güncellemesinde SEYET Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ‘Seyet Küpe ’ markalı piliç dilim sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti çıktı.

Geçtiğimiz günlerde standartlara uymayarak gıdada sahtecilik yapan üreticiyi gıda ve tahşiş listelerinde ifşa edeceğini duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni listesini yayınladı. Buna göre Konya’da faaliyet gösteren SEYET Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ‘Seyet Küpe’ markalı piliç dilim sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti çıkması sebebiyle Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine girdi.

3b99b40d-9c98-40c2-a4e1-bdef239919cc.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığının duyurduğu belgelere göre kilogram fiyatı 366 lira olan mekanik ayrılmış kanatlı eti olduğu belirlendi.

tahsis-listesi-seyet.png

"Mekanik ayrılmış kanatlı eti kullanılması ne anlama geliyor?"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sitesinde geçen "mekanik ayrılmış kanatlı eti" ifadesi, kanatlı hayvanlardan (tavuk, hindi vb.) elde edilen etin, mekanik yöntemlerle kemiğinden ayrılması işlemini tanımlar. Bu işlemde, hayvanların kemikli kısımlarından (örneğin, göğüs ve but kemiklerinden) etin makine yardımıyla sıyrılması sağlanır. Bu şekilde elde edilen et, genellikle kıyma kıvamına benzer ve genellikle sosis, salam, nugget gibi işlenmiş et ürünlerinin üretiminde kullanılır.

Mekanik ayrım işlemi sırasında etin yapısı, normal kas etine göre daha ince lifli hale gelir ve içerisine daha fazla miktarda kıkırdak, tendon ve kemik parçacığı gibi maddeler karışabilir. Bu nedenle, mekanik ayrılmış etin üretimi ve kullanımı belirli standartlara ve sınırlamalara tabidir ve etiketlerde de bu ifadenin açıkça belirtilmesi zorunludur.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.