Konya'da enverziyon riski var. Yer yer sis ve pus bekleniyor

Konya'da enverziyon riski var. Yer yer sis ve pus bekleniyor

Konya'da hava sıcaklıkları günden güne düşüşünü sürdürüyor. Şehirde henüz yağış etkili olmazken yer yer sis ve pus bekleniyor.

Konya'da hava sıcaklıkları düşüşünü sürdürüyor. Ekim ayından verimli bir yağış alamayan Konya, Kasım ayı içerisinde yağışlı bir havaya teslim olması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Konya'nın amatör hava tahmin uzmanı Kuttusi Demir, şehirde enverziyon riskini olduğunu belirterek yer yer sis ve pus beklendiğini söyledi.

konya-yagis-haritasi-1.jpg

ENVERZİYON 3 GÜN ETKİLİ OLABİLİR

Amatör hava tahmini Uzmanı Kuttusi Demir, "Önümüzdeki 3 günlük süreçte Enverziyon riski var. Gece sıcaklıkları beklenenden daha düşük seyredebilir. Gece gündüz sıcaklık farkı çok olacak. Gece ve sabah ilk saatlerde sis ve pus etkili olabilir" dedi.

KASIM AYI KONYA İÇİN OLUMLU GEÇEBİLİR

Yağışlar için bilgi veren Kuttusi Demir, "Kasım ilk günler için beklenen yağışlar, yağış haritasına da yansımış durumda. Akdeniz'den Doğu'ya hareket ediyor. AB'nin konumu ve rotası daha çok değişecek. Bundan dolayı takip ediyorum. Konya olarak olumlu gelişmeler olabilir.

konya-yagis-haritasi-2.jpg

Haritaya detaylı bakarsak alçak basıncın merkezi çok güney'de kalmış. Hafif bir kuzeyleme yağışları bize taşır. Vade çok uzun olduğu için değişimler devam edecek. İnşallah yüzümüz güler" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.