Konya'da etliekmek fiyatlarına şok zam. Hamur yeni sürprizini yaptı
Konya'nın vazgeçilmez lezzeti olan ve ünü dünyaya ulaşan etliekmek için yeni kararı geldi. Fırınlarda 15 TL'den satılan etliekmek hamuru 18 TL'ye yükseldi. Gelen zamların sebebi ise artan maliyetlere bağlandı.
EN SON 2024 YILINDA ARTMIŞTI
Son olarak Haziran 2024 yılının Haziran ayında 11 TL'den 15 TL'ye yükselen etliekmek hamuru dün itibari ile 18 TL'ye yükseldi. 1 yıl içerisinde etliekmeğe 2 defa zam gelmiş oldu.
KONYA'NIN LEZZETİ ETLİEKMEK
Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Yıllar geçse de etliekmeğin hazırlanma yöntemi çok az değişti. Ali Usta gibi ustaların ellerinde, geleneksel tarifler modern damak tadına uygun hale getirilse de aslında o eski lezzet korunmaya devam ediyor. Bu da etliekmeği hem zamansız hem de herkesin beğenisini kazanacak kadar özel bir hale getiriyor.
Kaynak:Mustafa KAYA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.