Konya'da evlilik teklifi nerelerde yapılır?

Yuva kurmanın başlangıcı olarak kabul edilen evlilik teklifleri hem çiftleri mutlu ediyor hem de çiftlerin birbirilerine olan değerleri gösteriyor. Peki çiftler Konya'da hangi mekanlarda evlilik teklifi yapar? İşte görüntüsüyle büyüleyen mekanlar...
Konya'da evlilik teklifi nerelerde yapılır?

Konya'da yuva kuracak çiftler için evlilik teklifi yapılacak mekanları sizler için derledik. Merkez ve ilçelerde en güzel teklif edilecek noktalar...

SİLLE BARAJ PARKI

Türkiye’nin en büyük parklarından biri olan Sille Baraj Park, günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp nefes almak isteyen binlerce insan Sille’nin temiz havasında aileleriyle birlikte hoşca vakit geçirmek için baraj parka akın ediyor. Konyalıları su ile buluşturan ve şehrin yeni cazibe alanı olan baraj parkta, izci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescid, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları yer alıyor.

baraj.jpg

MERAM KIZLAR KAYASI

Dere Mahallesi’nde bulunan Kızlar Kayası, Meram Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları ile şehrin turizm ve sosyal yaşamına kazandırıldı. Konya’nın Kapadokyası Kızlar Kayası’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesinin ardından bir çok Konyalı vatandaş tarihe ve eşsiz manzaraya yakından tanıklık ediyor. Çiftler için muhteşem fotoğraf kareleri yakalamasına imkan tanıyan bu mekanda evlilik teklifi için oldukça güzel bir yer.

kizlar-kayasi.jpg

SELÇUKLU SEYİR TEPESİ

Sille Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, eşsiz Konya manzarası ile şehrin yeni cazibe merkezi konumundadır. 1.300 metre rakımdaki seyir tepesinde; 35.000 metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunmaktadır. Selçuklu Seyir Tepesi’nin yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım alanının içerisinde ikinci etap proje çalışmaları kapsamında restoran, çay bahçesi ve kamp alanının oluşturulması planlanmaktadır.

seyir.jpg

ARDIÇLI TEPESİ

Konya'nın yeni cazibe noktası haline gelen ve yüksekliği ile tüm Konya'yı seyrettiren Ardıçlı Tepesi'nde evlilik teklifi edecekler için büyük fırsatlar tanıyor. Kısım kısım etkinliklerin düzenlendiği boş alanda çiftler gökyüzü ve şehre karşı rahat bir nefes alıyor.

ardicli.jpg

AKYOKUŞ TEPESİ

Akyokuş'ta yapılacak Akyokuş Kasrı ve palye düzenlemesiyle Konya yeni bir cazibe alanına kavuşacak. Konyalıların cazibe merkezi olan Akyokuş, şehir manzarası ile büyülemeye devam edecek.

akyokus.jpg

80 BİNDE DEVRİ ALEM PARKI

Meram'da bulunan 80 Binde Devri Alem Parkı; 2014 yılının 23 Nisan’ında açılmış ve o tarihten bu yana milyonlara ulaşan ziyaretçi sayısı ile Konya’nın en çok tercih edilen bölgelerinden bir tanesi olmayı başarmıştır. Yem yeşil doğası ve eşsiz dinozorları barından parkta çiftler mutluluklarını yaşayacak.

80-bin.jpg

KARATAY ŞEHİR PARKI

Şehrin dışında yer alan ve ışıl ışıl lunapark manzarasını içinde barındıran Karatay Şehir Parkı Konyalıların ziyaretçi akınına uğruyor. Işıklar içinde evlilik teklifi etmek isteyen çiftler için bu mekanda cazibe merkezi olma yolunda.

ehir.jpg

BEYŞEHİR AŞIKLAR ADASI

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki halk arasında "Aşk Adası" olarak adlandırılan mini adacık, hayatlarını birleştirme kararı alan genç çiftlerin, yaz döneminde nikah merasimleri için gözde bir mekanı haline geldi. Beyşehir ilçe merkezinde, göl kenarındaki Vuslat Parkı'ndan ahşap köprü ile ulaşılabilen, günbatımının en güzel izlendiği yerler arasındaki dört tarafı Beyşehir Gölü sularıyla çevrili Aşk Adası, pandemi sürecinde genç çiftlerin ve ailelerinin nikah merasimi için tercih ettiği yer oldu.

asiklar.jpg

TINAZTEPE MAĞARASI

Tınaztepe mağaraları, Seydişehir, Konya'da yer alan mağaradır. Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük mağarasıdır. Toplam uzunluğu 22 km, gezilebilen bölümü 1580 metredir. Sonundaki 64 metrelik iniş dışında tamamen yatay özellikte bir mağaradır. Eşsiz bir anı yaşamak isteyen çiftlerin bazıları ise bu mağaraları tercih ediyor.

tinaz.webp

SEYDİŞEHİR KUĞULU PARK

Konya'nın doğal güzelliklerinden olan, turistlerin ilgi odağı Kuğulu Milli Parkı, ilkbahardaki manzarasıyla izlemeye doyulmaz görüntüler oluşturuyor. Çiftlere teklif sırasında görsel şölen sunuyor.

seydisehir.jpg

KONYA TUZ GÖLÜ

Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içinde yer alan, kapalı havza özelliği taşıyan ve Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bölümü karşılanan Tuz Gölü, bahar ve yaz aylarında flamingolara ev sahipliği yapıyor. Her yıl binlerce flamingo eşliğinde yerel ve yabancı turistler eşsiz manzaraya tanıklık ediyor. Evlilik teklifi için tercih edilecek olan Tuz Gölü'ne çiftler uzak mesafeyi de göze almak zorunda. Tuz Gölü Konya şehir merkezine yaklaşık 130 km uzaklıkta.

tuz-golu-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.