Konya'da fabrikası var! 2 ülkede bu dondurmalar toplanacak

Konya'da fabrikası var! 2 ülkede bu dondurmalar toplanacak
İngiltere merkezli hızlı tüketim şirketi Unilever, İngiltere ve İrlanda'da Magnum'un 100 gramlık ve 3'lü paket şeklinde satılan bademli dondurmalarını toplattırma kararı aldı.

Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı. İngiltere merkezli hızlı tüketim şirketi Unilever, İngiltere ve İrlanda'da Magnum'un 100 gramlık ve 3'lü paket şeklinde satılan bademli dondurmalarını, "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırdı ve "ürünü satın aldıysanız yemeyin" uyarısında bulunuldu.

GÜVENSİZ AÇIKLAMASI YAPILDI
Gıda Standartları Ajansı'nın (FSA) internet sitesinden yapılan uyarıda, söz konusu ürünler "yemek için güvensiz" olarak etiketlendi. Ajanstan yapılan açıklamada, "Bu ürün, yemeyi güvensiz hale getiren plastik ve metal parçaları içerebilir" uyarısı dikkat çekti.

ÜRÜN SATAN MAĞAZALAR AÇIKLANACAK
Açıklamanın devamında ise, "Unilever yukarıdaki ürünü geri çağırıyor. Bu ürünü satan tüm perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri sergilenecektir. Bu bildirimler müşterilere ürünün neden geri çağrıldığını açıklar ve ürünü satın almaları durumunda ne yapmaları gerektiğini anlatır. Lütfen ekteki duyuruya bakın." ifadeleri yer aldı. Öte yandan, İngiltere ve İrlanda'da L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 parti kodlarıyla ve Son Kullanma Tarihi 12/2025 olan dondurma kutularının bu durumdan etkilendiği bildirildi.

TÜRKİYE İÇİN RESMİ AÇIKLAMA YOK
Dünya çapında 149 bin çalışanı, 190'dan fazla ülkede 400'ün üzerinde markası olan uluslararası ve Hollanda-İngiliz menşeli şirket olan Unilever'in Türkiye ofisinin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

KONYA'DA DA FABRİKASI VAR

Unilever Türkiye'deki fabrikaları aracılığıyla Türkiye’deki ürünlerinin 90%’ından fazlasını üretir. Bu fabrikalarda 5000'den fazla çalışanıyla Türk istihdamına da katkıda bulunur.

kon.jpg

Unilever Konya ilinde iki fabrikaya sahiptir. Bunlardan biri 2013 yılında 95 milyon Euro yatırımla hayata geçirdiği Algida fabrikasıdır. Diğeri ise 2017 yılında faaliyete geçen, Unilever’in tedarikçileriyle birlikte toplamda 350 milyon Euro’luk bir ekonomik değere ulaşarak Konya’da en büyük yatırım olma özelliğini taşıyan Ev ve Kişisel Bakım Ürünleri fabrikasıdır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum