Konya'da Fırın kebabının fiyatı 300 TL. Ehil'de yağ satışı da başladı

Konya'da Fırın kebabının fiyatı 300 TL. Ehil'de yağ satışı da başladı

Konya'nın damak çatlatan meşhur lezzeti fırın kebabı her kesim tarafından yoğun rağbet görüyor. Şehirde 4 nesildir fırın kebabını müşterilerine sunan Ehil Kebap'ta porsiyon fiyatı 300 TL...

Konya'nın meşhur lezzeti Fırın Kebabı fiyatları 350 TL'ye ulaştı. Şehrin meşhur işletmesi Ehil Kebap'ta fırın kebabının porsiyonu (100 gr) 300 TL'den satılıyor. Ayrıca kebap yağı satışı da yapan işletme, özel kutularda bu yağları isteyenlere kilosunu 150 TL'ye satıyor. İşletmede kiloluk kebap isteyen vatandaşlar 1 kilogram kebaba 3 bin TL ödüyor.

img-20241026-wa0002.jpg

ODA 350 TL OLARAK BELİRLEDİ BİZ 300 TL'YE SATIYORUZ

Ehil Kebap İşletme sahiplerinden Mehmet Özarpa, Konya'nın meşhur Fırın Kebabı hakkında bilgiler verdi. Özarpa, "Bize bağlı olduğumuz odanın tavsiye ettiği fiyat 100 gramda 350 TL fakat biz indirimli bir şekilde vatandaşlarımıza lezzetimizi ulaştırıyoruz. Fırın Kebabı'nı 4 nesildir Konya'da sürmeye devam ederken etin en kaliteli halini kullanmaya özen gösteriyoruz. Gönül isterdi ki daha ucuza vatandaşlarımıza yedirmek nasip olsun ama et fiyatları günden güne yükseliyor. Fırın kebabı, 6 ay ile 10 aylık kuzuların, etlerinin ön kol ve gerdan kısmı kullanılarak yapılır bu etler özel bölüme girdiği için fiyatları oldukça yüksek. Biz de buna uygun olarak fiyatları 300 TL'de sabitledik. Vatandaşlarımızdan geri dönüşlerimiz hep güzel oluyor. 1. sınıf eti kaliteli bir pişirim ile vatandaşlarımıza sunuyoruz" dedi.

FIRIN KEBABI EMEK VE SEVGİ İSTER

Fırın Kebabı emek ve sevgi ister diyen işletme sahibi Mehmet Özarpa, "Konya’nın yöresel yemeği Fırın Kebabı’nın yapımı da en az tarihi kadar önemlidir. Doğru lezzeti yakalamak ve insanları rahatsız etmemesini sağlamak, kebap ustasının en önemli emellerinden biri olmalıdır. Yöresel değerimizin yapılışı, normal bir yemek yapım sürecinin ötesinde vukuu bulur: Fırın kebabı, 6 ay ile 10 aylık kuzuların, etlerinin ön kol ve gerdan kısmı kullanılarak yapılır. Fakat bu etler, 1 gün öncesinden söküm ve temizlik işlemleri yapıldıktan sonra dinlenmeye bırakılmalıdır. Dinlenme bittikten sonra, sabah ezanlar okunurken hazırlıklar başlar. Taş fırın yakılır, ateşi yakmadan önce yakacak olarak seçilen odunların meşe olmasına dikkat etmek önemlidir. Çünkü meşe odunu az is çıkarır ve dayanıklı köz yani sürekli köz olur. İsinin çıkması için yarım saat boyunca taş fırın kendi kendine yanar. Bundan sonra ise yöresel miraslarımızdan bir diğeri olan bakır leğenimizin içine yerleştirdiğimiz etleri fırınımıza süreriz. Hazırlık süresi de pişim süresi de her zor ve güzel şeyde olduğu gibi uzun ve meşakkatlidir. Taş fırında 5-6 saate yakın pişmesi gereken fırın kebabımızın ağzı kati surette kapanmaz. Bunun sebebi de işte gerçek fırın kebabının püf noktalarındandır. Pişim sırasında bakır leğenimizin ağzı kapanırsa yemeğimiz kebap değil haşlama olur. Pişim süresince, takribi 150 ilâ 200 sefer etler alt üst edilir. Sadece kaya tuzu ve kendi etinin yağında pişen fırın kebabına katiyen su eklenmez ve 3 kg. kemikli etten 1 kg. pişmiş fırın kebabı kalır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.