Konya'da gecenin karanlığını yangından yükselen alevler aydınlattı. 3 ev kül oldu

Konya'da gecenin karanlığını yangından yükselen alevler aydınlattı. 3 ev kül oldu

Beyşehir ilçesinin Doğanbey mahallesinde çıkan yangında 3 ev kullanılamaz hale geldi, 4 evde maddi hasar meydana geldi.

Korkutan yangın Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Doğanbey mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ikametinde tek başına yaşayan F.S.'nin evinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın başladı.

Alevler bitişikteki iki eve daha sıçradı. Yangını görenlerin haber vermesi üzerine adrese çevre ilçelerden de destekle çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Talep üzerine Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın arazözleri de müdahale için sevk edildi. Kerpiç, taş ve ahşap yapılı eski köy evlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın, uzun uğraşların ardından sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları uzun bir süre devam etti.

aw316916-04.jpg

Yangın mahallenin bir kısmını etkisi altına aldı

Yangında 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçraması sonucu çevresindeki 4 ev de kısmen yandı. Beyşehir Belediyesi tarafından sevk edilen iş makineleri yanan evlerin enkazında kaldırma çalışmaları başlatırken, yangından etkilenen bir kişinin hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı öğrenildi.

aw316916-05.jpg

Validen açıklama


Öte yandan, Konya Valisi İbrahim Akın, Doğanbey Mahallesi'nde yangın mahallinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yangından etkilenen ve evleri zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Akın, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.