Konya’da gıda sahtekarları bir bir afişe edildi. İşte tam liste

Konya’da gıda sahtekarları bir bir afişe edildi. İşte tam liste

Son dönemin en popüler gündemi olan “sahte ve tağşiş ürün” listesinde Konyalı firma sayısı günden güne artıyor. İşte Konya’da haksız kazanç peşinde koşup sağlığı tehdit eden ürünler pazarlayan firmaların tam listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt genelinde yaptığı etkin denetimler ve alınan numuneler sonucunda gıda da hile yapan, sahte ve tağşiş ürünlerle hem haksız kazanç elde eden hem de vatandaşların sağlığını tehlikeye atan firmalar tek tek afişe ediliyor.

Bakanlığın ekim ayında başlattığı kamuoyu duyurularıyla yurt genelinden yüzlerce firmanın sattıkları üründe hile yaptığı anlaşılırken vatandaşlar da toplumsal duyarlılık ve ahlaklı ticaretin yaygınlaşması adına yayınlanan listeleri yakından takip ettiği gözlemleniyor.

Özellikle kamuoyu tarafından çok iyi bilinen firmaların isimlerinin listelerde yer alması olayın popülaritesini artırıyor.

Konya’da da çok sayıda firmanın taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşti. Hileli ve ayıplı ürünler pazarlayan firmalara tepkiler yağarken Konya’nın güncel sahte veya halk sağlığını tehdit eder nitelikte madde katkısı bulunan gıda pazarlaması yapan firmaları ise şöyle oluştu:

img-20241021-wa0020.jpg

img-20241021-wa0021.jpg

img-20241021-wa0022.jpg

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.