Konya'da gözle görülen fay hattı şehri salladı. Sarıcalar Köyü'nde bulunuyor

Konya'da gözle görülen fay hattı şehri salladı. Sarıcalar Köyü'nde bulunuyor

Konya’nın Merkez Selçuklu ilçesi Sarıcalar Mahallesinde gözle görülür şekilde bulunan fay hattı şehri salladı.

Konya gece saatlerinde 3,6 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Bazı mobil app cihazları şiddeti 4.0 büyüklüğünde de ölçse de şiddetli sarsıntı Konyalıları uyandırdı. Sarsıntıyı en çok hisseden Selçuklu ilçesine bağlı Bosna Hersek, Yazır, Sancak, Kosova, Selahaddin Eyyubi, Sarıca Mahallesi, Çaltı, Sızma ve Tömek Mahallesi oldu.

SARICA MAHALLESİ MERKEZE YAKIN

Sarıcalar Mahallesi Selçuklu İlçesine bağlı, Konya’ya 25 Kilometre mesafede, Ankara Yolu ile İstanbul yolu arasında, Konya - Ankara karayoluna daha yakın konumda bulunuyor. Söz konusu Karaömerler ve Sarıcılar Mahallesi'nde daha önce gözle görülür şekilde bulunan fay hattı gece saatlerinde Konya'yı salladı.

catlaklar-4.jpg

ÇATLAKLARIN UZUNLUĞU 350 METRE

Mahalle sakinlerinin fay hattı olarak adlandırdığı çatlakların boyutu 350 metreye kadar uzuyor. Söz konusu depremin ise bu fay hattından kaynaklandığı belirtildi. Sosyal medyadan bir çok paylaşım yapan Konyalı vatandaşlar Türkiye deprem haritasının yeniden güncellemesini istedi. Mahalle sakinleri bu çatlaklıkların daha önce meydana gelen bir depremin ardından olduğunu belirtti. Fay hatlarının kırılması ile oluşan bu derin ve uzun çatlaklar ekili arazilerin üzerinden geçiyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum