Konya'da gün batımı için buraya geliyorlar! Vatandaşların talebi var

Konya'da Kurban Bayramı'nda birinci tercih olan ve güzelliği ile resmen büyüleyen mekan gün batımını izlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Vatandaşlar hem günü batırmanın sevincini yaşarken bir yandan da hizmeti olmayan bölge için şikayetçi...
Konya'da gün batımı için buraya geliyorlar! Vatandaşların talebi var

9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler oraya akın etti. Konya'nın Kadınhanı ilçesinde yer alan güzelliği ile resmen büyüleyen, Kestel Gölü, Kurban Bayramı'nda birinci tercih oldu. Vatandaşların akınına uğrayan göl, gün batımı ile görenleri büyüledi. Konya’da sessizliği ve huzuru arayan kişiler için uygun olan Kestel Gölü doğal güzellikleriyle her geçen gün öne çıkıyor. Kadınhanı ilçesine bağlı Kestel Gölü'nde gün batımında ortaya çıkan eşsiz manzara, görenlere harika bir seyir keyfi sunmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-06-18-at-20-37-14.jpeg

Konya merkeze 62 km uzaklıkta bulunan tarihi yapısı ve muazzam göl görüntüsü ile ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-06-19-at-10-17-52.jpeg

Merkezden alternatif yol ile de gidilebilen Kestel Gölü'nün mesafesi yaklaşık 30 kilometreye kadar da düşüyor. Kestel Gölü hem mesire alanı hem de dağdan gelen doğal buz gibi kaynak suyu ile vatandaşların dikkatini çekiyor. Sakin bir ortam sağlayan Kestel Gölü kampseverlerin uğrak noktası oluyor.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ
Gölün yanı sıra Murat Kurum Parkı içerisinde bulunan ve buz gibi kaynak suyu çıkan mesire alanına ulaşım bir hayli zor. Suyun aktığı bölgede serinlikle beraber piknik yapmak isteyen vatandaşlar, aşağıya inmek için akla karayı seçiyor.

whatsapp-image-2024-06-19-at-10-17-51-1.jpeg

Aşağıya iniş için merdivenin bulunmadığı belirten vatandaşlar, bin bir türlü zahmet ile malzemeleri indiriyor. Durumu gören basın mensupları ise el ile açtıkları doğal merdiven ile vatandaşlara yardımcı oldular. Konuyla ilgili görüş belirten piknikçiler ise, "Buralar çok güzel, adeta cennet bir mekan. Yukarıdan buz gibi su akıyor ve bu alandan geçip Kestel Gölü'ne dökülüyor.

whatsapp-image-2024-06-19-at-10-17-51-2.jpeg

Suyun şifalı olduğu söylentisi var ama ne kadar doğru bilinmez biz sadece sıcak hava da buz gibi suyu içerek rahatlıyoruz. Aşağıya inişimiz gerçekten çok büyük bir problem. Kadınhanı Belediyesi'nden güzel parkımız için aşağıya inecek merdinler oluşturmasını istiyoruz. Burada telefon hatları da çekmiyor. Acil bir durum olan gölün etrafına giderek konuşuyor. Gezici bir baz istasyonu talebimiz de var. Güzel yerimiz daha da güzel olacak" ifadelerine yer verdiler.

Haber: CİHAD ALPAN
Fotoğraf: MUSAB DEDECİK

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.