Konya’da gündem: 65 yaş üstü toplu taşımaya ücretli binsin!

Konya’da gündem: 65 yaş üstü toplu taşımaya ücretli binsin!
65 yaş üstüne ulaşım uygulamasında 10.yıla girerken artan maliyetler ve otobüslerin sefer sayılarının azaltılmasından kaynaklı yoğunluk “sınırsız seyahat” hakkını tekrar tartışma konusu yaptı

Akaryakıta üst üste gelen zamların ardından belediyelerden “65 yaş üstü yolculara ücretsiz ulaşım”a yönelik kısıtlama haberleri gelmeye devam ederken, Konya’da da konu tartışılıyor. Sosyal medyadan 65 yaş üstü vatandaşların ulaşımlarını ücretsiz sağlamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Ulaşım ücretsiz olunca işi olan da biniyor olmayan da. Özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde yoğunluk yaşanıyor” diye tepki gösterirken, ücretsiz binişlere sınırlama getirilmesini en azından “sınırsız ulaşım” yerine bir gidiş ve bir geliş olmak üzere günde iki ücretsiz hak tanınmasını ya da uygulamanın mesai başlangıç ve bitiş saatlerini kapsayan bölümlerde kapatılmasını talep ediyor.

Buna karşı çıkan bir grup vatandaş da ücretsiz seyahat uygulamasının yaş almışlara hürmet ve saygının gereği olduğuna dikkat çekerek, uygulamanın devamından yana tavır sergiliyor.

ae.jpg

65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkının 4736 Sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle 2013 yılında getirildiğini belirten emekliler ise, “Emeklinin aldığı maaş da hayat şartları da belli. Ulaşıma da para verirsek, elimizde ne kalacak?” diyor.

Bazı illerden gelen kısıtlama haberlerinin yasaya aykırı olduğunu savunan emekli dernekleri de, “Her şeyden önce yaşlılarımıza tanınan bu hak, yasal bir haktır. Mülki idare amirleri, yaşlılarımızın bu hakkı kullanmasını engelleyenlere veya kısıtlayanlara karşı ceza uygulamakla görevlidir. Yetkililerden, bu yöndeki şikayetleri dikkate alıp, yaşlılarımızın ücretsiz seyahat hakkını engelleyen şahıs ve şirketleri en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
83 Yorum