Konya'da halk meydanlara indi! 15 Temmuz yad ediliyor

Hain darbe girişiminin 8. yılında Konya'da çok sayıda vatandaş Mevlana Meydanı’nda akın etti.
Konya'da halk meydanlara indi! 15 Temmuz yad ediliyor

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu.

img-20240715-wa0011.jpg

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inen vatandaşlar, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıktı, namlunun önüne durdu ve hain darbe girişimini bertaraf etti.

img-20240715-wa0012.jpg

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Darbe girişiminin 8. yılında Konya'da çok sayıda vatandaş Mevlana Meydanı’nda buluşarak şehitleri yad etti. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "

Mevlana Meydanı’nı, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası her gece nöbet tutmak için dolduran ve bugün burada olan kıymetli Konyalılar,

Sizleri kalpten selamlıyorum.

Sözlerimin hemen başında, milletimizin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle; okunan hatm-i şerifleri, duaları, Kur’an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor, bu ihanet girişimine karşı canlarını siper ederek şehadete eren 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum...

Hiç şüphesiz ki bu vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimiz, milletimizin kalbinde ebediyete kadar yaşayacak...

Yine, hain FETÖ ve işbirlikçilerinin darbeye kast ettiği o çetin gecede; tanklara, tüfeklere karşı elinde ay yıldızlı bayrağımızla ve göğsünde sarsılmaz imanıyla mücadele ederken gazilik payesiyle müşerref olan 2.193 kahramanımıza sağlık ve afiyet diliyorum.

15 Temmuz gecesi şehirlerin meydanlarına akın ederek, canları pahasına istiklal ve istikbalimize sahip çıkan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.

Kıymetli hemşehrilerim,

FETÖ Terör Örgütü ve devletin içine gizlenmiş hain yandaşları, 15 Temmuz 2016 gecesi tanklarla, F16’larla, helikopterlerle bu ülkeye, bu millete boyunduruk vuracağını sandı.

Ama unuttukları şey; bin yıldır hiçbir zaman hainlere, alçaklara, fırsat vermeyen milletimizin sarsılmaz iradesiydi.

Nasıl ki ecdadımız yedi düvele karşı Çanakkale’de canını feda ederek savaştıysa, 15 Temmuz’da da kahraman milletimizin çelikten iradesi hainleri perişan etti.

Milli kimlik ve karakterinde Allah’tan başka bir güç tanımayan kahraman milletimiz o gece de canıyla, kanıyla mücadele etti ve asla karanlığa teslim olmadı.

Her zaman milletinin önünde dimdik duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkan kardeşlerimiz, tüm dünyaya, darbeye nasıl karşı jonulacağını ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını gösterdi.

Asırlar boyu ecdadımızın sinesinde taşıdığı inanç, cesaret ve kahramanlık, 15 Temmuz gecesi şehir meydanlarında, milletimizin sinesinde yeniden vuku buldu.

Şair Cengiz Numanoğlu’nun anlattığı gibi:

“Bir millet ki; aslına dönüyordu o gece;

İhânet yangınları, sönüyordu o gece.

Bir millet ki; cinneti kökünden kazıyordu;

O gece destan değil, destanlar yazıyordu.”

Evet… O çetin ve zorlu gecede, destan değil, destanlar yazıldı; ihanet yangınları birer birer söndürüldü.

Darbeyi püskürten aziz milletimiz, bununla da yetinmedi; 27 gün boyunca şehir meydanlarında demokrasinin, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz bekçisi oldu.

Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Yörük Ali Efe, Maraşlı Sütçü İmam, Seyit Onbaşı gibi kahramanlarla istiklaline kavuşan necip milletimiz; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, baba oğul meydanlarda şehadete koşan Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok’u ve daha nice kahramanları bağrından çıkarmayı başardı.

O gece, vatan ve millet gayesiyle hareket eden tüm kardeşlerim birer kahramandır.

Yüce Allah hepinizden razı olsun.

Kahramanlarla yoğrulan bu toprakları kahramansız bırakmasın. Devletimize, milletimize pranga vurmak isteyenlere fırsat vermesin. Dayanışmamızı ve kardeşliğimizi daima diri tutsun…

Bize düşen; bundan sonra da bu hainlere ve işbirlikçilerine karşı her zaman uyanık olmaktır.

15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamaktır.

İntikam duygusuyla ülkemizdeki her olayı provoke etmeye çalışan hain FETÖ’ye ve tüm terör örgütlerine karşı savaşta, her zaman devletimizin, milletimizin ve bayrağımızın yanında durmaya devam etmektir...

Allah istikametimizi daim eylesin.

Kimsenin şüphesi olmasın ki, o gece şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet yaşatacağız.

Aziz şehitlerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha; saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Gazilerimize göstermiş oldukları eşsiz fedakârlık için şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara ile birlikte Konya’da da hemen sokağa inen, kahramanca mücadele eden ve meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak devletine sahip çıkan tüm kahramanları bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü bir kez daha yürekten kutluyorum.

Yüce Allah bir daha milletimizi böyle ağır imtihanlarla sınamamasın.

Allah’a emanet olun…" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.