Konya'da hedef 786 km bisiklet yoluna ulaşmak

Konya’nın Bisiklet Ulaşım Master Planı çerçevesinde kent merkezinde 320 kilometre olan bisiklet yolunun önce yüzde 38 artırılması, hedef yılı 2030 itibariyle de 786 kilometreye ulaştırılması amaçlanıyor
Konya'da hedef 786 km bisiklet yoluna ulaşmak

MASTER PLANI HAZIRLANDI

Bisiklete binmeyi teşvik edecek çalışmalarla şehir içi ulaşımda bisikleti öncelikler arasına almayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da yeni bisiklet yollarını şehre kazandırmaya uğraşıyor. Bisiklet Ulaşım Master Planıyla bisiklet turizminin etkinleştirilmesi, motorsuz ulaşımın şehrin entegre ulaşım sisteminin bir parçası haline getirilmesi ve ulaşım kaynaklı emisyon değerlerinin azaltılması hedefleniyor.

HEDEF BİSİKLET TURİZMİ

Konya genelinde 550 kilometre tanımlı bisiklet yolu bulunurken, merkez üç ilçeye ait toplam uzunluk ise yaklaşık 320 km’ye yükseldi. “Konya Bisikletli Ulaşım Ana Planı” ile şehir merkezinde bisiklet yolunun kısa vadede yüzde 38 artırılması, hedef yılı 2030 itibariyle ise 786 kilometreye ulaştırılması planlanıyor. Uzun vadede ise Konya merkez ve ilçelerin bisiklet turizminden hak ettiği payı alması planlanıyor.

BİSİKLET MÜZESİ GELİYOR

Öte yandan şehirde bisiklet kültürünün yaygınlaşması için Bisiklet tramvayı, bisiklet tamir istasyonları, bisiklet otoparkları, yeni nesil bisiklet parkları, özel tasarım bisiklet trafik ışıkları gibi projelere imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan’daki Meydan Evleri’nde de çok özel Velespit Müzesi’ni hayata geçirecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum