Konya'da herkes ev sahibi olacak! Belediyenin yeni konut projeleri yolda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile toplu konut projelerine imza atan Konya Büyükşehir Belediyesinin planlanan yeni projesi ile ilk etapta 3 bin 200 vatandaşın ihtiyacını karşılayacak konut alanları inşa edilecek
Konya'da herkes ev sahibi olacak! Belediyenin yeni konut projeleri yolda

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından eski veya plansız yerleşim alanları, toplu konut projeleri sayesinde kentsel dönüşüme uğrayarak daha düzenli ve modern yapılar haline dönüştürülüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bu vizyon doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile “Toplu Konut Projeleri” ile dar gelirli veya orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konut imkânları sunuyor.

whatsapp-image-2024-08-08-at-10-25-48.jpeg

YENİ PROJELER GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından Toplu Konut Projelerinde yerleşim alanları düzenli ve modern bir yapıya sahip olacak şekilde; altyapı, yeşil alanlar, otoparklar ve sosyal tesisler gibi önemli unsurlar düşünülerek tasarlanıyor. Yeni dönem projeleri arasında sanayi çalışanlarına ve dar gelirli ailelere yönelik yapılacak 2+1 ve 3+1 konutlar yapılması planlanıyor.
3 BİN 200 AİLEYE FIRSAT
Toplu Konut Projesi 150 bin metrekare konut alanı, 20 bin metrekare ticari alan, 27 bin 500 metrekare de eğitim alanına sahip olacak. Konut bölgesinin içerisinde 86 bin metrekare ve Millet Bahçesi kadar bir park alanını, 82 bin 500 metrekare de pazar alanı yer alacak. İlk etapta 3 bin 200 vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak konut alanlarının inşasına yakın bir dönemde başlanması planlanıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum