Konya’da herkes kasaplığa soyundu

Konya’da herkes kasaplığa soyundu
Yaklaşan kurban bayramı öncesi kasaplık ücretlerindeki fiyat artışı vatandaşların iştahını kabarttı. Özellikle 6 lira olana kıyma çekim ücretleri; bakkal, manav, berber dükkanlarına “et çekilir” tabelası astırdı

Konya’da her kurban bayramı öncesinde yaşanan “et çekilir” furyası bu yıl yüksek kasaplık fiyatlarıyla adeta tavan yaptı. Kurban Bayramı öncesinde Konya Kasaplar Odası tarafından açıklanan ücret tarifesi birçok vatandaşın iştahını kabarttı.

Oda tarafından belirlenen fiyatlar çerçevesinde büyükbaş hayvan 2000 TL karşılığında kesilecek. Küçükbaş hayvan kesimi ise 400 TL oldu. Dana kemik sıyrımı 2000 TL, hisseye bölüştürme ise 800 TL olarak ücretlendirildi. Sucuğun kilosu 35 TL’den doldurulacak, kuşbaşı et doğrama kilo fiyatı 16 TL ve kıyma çekimi 6 TL olarak belirlendi. Kasaplar bu kurban bayramında kemik kırımından ise 12 TL ücret talep edecek. Kuzu işleme fiyatları da 32 TL olarak fiyatlandırıldı.

Bu fiyatlar eli bıçak masat tutan vatandaşların kasaplığa soyunmasına yol açarken mahalle aralarında görmeye çok alışık olduğumuz “bayramda et çekilir” tabela ve afişleri ise kafayı her çevirdiğimiz noktaya ulaştı. Gelinen noktada bakkal, manav, terzi, berber demeden birçok esnaf dükkanının önüne et çekme makinesi atacağını duyurdu.

Yetkililer ise gerek hijyen gerekse de uzmanlık gereksinimi nedeniyle et parçalama ve çekme işinin bu konuda ehil olan kasaplara bırakılması gerektiğini önemle vurguluyor

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.