Konya'da hizmete açılan dünyanın ilk otelini 35 bin kişi ziyaret etti

Konya'da hizmete açılan dünyanın ilk otelini 35 bin kişi ziyaret etti

Konya'da bulunan ve dünyanın ilk otelleri olma özelliği taşıyan Obruk Kervansaray Müze Otel'i Temmuz ayından bu yana 35 bin kişi ziyaret etti.

Konya'da dünyanın bilinen en eski oteli olarak lanse edilen Karatay’daki tarihi han restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hizmete girdi. 13. yüzyıldan günümüze ulaşan tarihi Obruk Hanı’nda restorasyon çalışmaları 2020 yılının başlarında başlamıştı. Büyük önem verilen ve Karatay Belediyesinin restorasyondan da öte tarihe saygı olarak gördüğü bu çalışmada tarihin izlerini bugüne en iyi şekilde taşımak amaçlandı.

obruk-han-1-001.jpg

DÜNYA GENELİNDE 35 BİN KİŞİ GELDİ

Restorasyonda imzası bulunan Dr. Cem Kınay, ziyaretçilerle ilgili bilgiler verdi. Dr. Kınay, "Konya Karatay Bozkır’da dünyanın en büyük 2 milyon yıllık Obruk yanında dünyanın ilk oteli Obruk Kervansaray Müze | Otel 5 yıllık restorasyonun ve müze otele dönüşümünden sonra Temmuz ayında açıldı ve şu ana kadar rekor sayıda misafir, tamı tamamına tüm dünyadan 35 bin misafir otelin içindeki Rumi Tat ve Koku Müzesini ziyaret etti. Tarihle ve bu yaşanmışlıkların ruhunu deneyimlemek isteyen misafirlerimiz ise kısıtlı sayıda odalarımızda konakladılar. Bu hafta sonu yine çok özel misafirlerimiz vardı. Sizleri de bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.