Konya'da kampanya yarışı: Yağ somunu 65 lira
Konya’da özellikle sabah namazından sonra tercih edilen bu lezzetin ünü de giderek sınırları aşmaya devam ediyor. Konya'da geleneksel bir tat olan tereyağlı yağ somunu, vatandaşlar tarafından özellikle kahvaltılarda ilgi görmeye devam ediyor. Osmanlı’dan miras lezzetlerin başında gelen günümüzde yerel lezzetlerin inovasyonuyla çeşitlenen yağ somunu hem yerel halkın hem de Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Taş fırında bir süre pişirildikten sonra bol miktarda tereyağıyla buluşturularak tercihe göre içi hazırlanan somunlar tekrar üzerine eritilmiş tereyağı sürülüp bol miktarda susam ve çörekotu eşliğinde fırına sürülerek iyice kızardıktan sonra servise hazır hale geliyor. Vatandaşların isteğine göre küflü peynirli, tulum peynirli, pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, ballı, helvalı gibi 10’dan fazla farklı çeşitte yapılan yağ somunu, adını içine ve üstüne bol miktarda sürülen tereyağından alıyor. Konya Fırıncılar Odası 2024 yılı için belirlediği 220 lira fiyatı ile dikkat çekerken şehirde faaliyet gösteren Celal Bey Etliekmek işletmesi yağ somunun da kampanya yaparak fiyatı 65 liraya düşürdü.
Kaynak:Veli SÖYLEMEZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.