Konya'da kişi başı düğün pilavı 150 TL. İşte ucuza maliyet
Konya'da düğün pilavı maliyetleri büyük artış gösterdi. Pandemi sonrasında ortaya çıkan ortalama maliyet ise 350 lira oldu. Ucuza düğün yemeği mal etmek isteyenler ise eski usül yöntemlere dönüyor. Şehirde bir zamanlar adet olan kapı önünde verilen pilavlar maliyeti en aza indiriyor. Konuyla ilgili BBN Haber'e bilgiler veren Özakbaylar Yemek Organizasyonu sahibi Cevdet Akbay, kapı önünde maliyet düşer diyerek, "Düğün salonu ile kapı önü pilavında maliyetler ciddi anlamda düşer. Ortalama bin kişilik düğün maliyeti kapı önünde 150 bin liraya gelir.
Eski usül verilen pilavların yerini artık düğün salonları aldı. Bu da maliyeti oldukça artırdı. İşçilik ücreti bu maliyetlerin en başında geliyor" dedi.
ETİN KİLOSU 500 LİRA
Etin maliyeti hakkında bilgi veren Cevdet Akbay, "Biz doğranmış kavurmalık etin kilosunı 500 liradan alıyoruz. Bamya fiyatı ise toptan bin 900 liraya kadar yükseldi. Bizim maliyetler inanılmaz derecede arttı. Garsonlu düğün maliyeti 175 bin lirayı garsonsuz düğün maliyeti ise bin kişilik 150 bin lirayı buluyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak:Veli SÖYLEMEZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.