Konya'da kurban pazarı ne zaman açılacak? Fiyatlar cep yakacak

Kurban Bayramı heyecanı başlıyor. Konya'da ise fiyatlar cep yakacak. 55-60 kg bir büyükbaş hissesi geçen yıl 16-20 bin lira iken bu yıl 27-32 bin lira arasında olacak.
Konya'da kurban pazarı ne zaman açılacak? Fiyatlar cep yakacak

Kurban Bayramına artık sayılı günler kala, Konya'da kurban pazarının ne zaman açılacağı merak ediliyor. Konya Büyükşehir'in hizmete sunduğu kurban pazarı başvuruları tamamlanırken, hayvanlar görücüye 10 Haziran itibari ile çıkacak. Selçuklu Belediyesi Kurban Pazarı'nda ise kurbanlık hayvanların girişi 1 Haziran'da başladı.

kurban.jpg

FİYATLAR CEP YAKACAK

Bu sezon yem fiyatları ve akaryakıt fiyatları kurbanlık fiyatlarını iki katına çıkardı. Doğu'dan Batı'ya sevk edilen kurbanlıkların rakamları ise cep yakacak cinsten oldu. Bu kapsamda bir dananın fiyatı 40 ila 140 bin liradan 150 ila 320 bin liraya çıktı. Küçükbaş hayvanların fiyatları ise 3-10 bin liradan 15 ila 30 bin liraya yükseldi.

FİYATLARA RESMEN YEM VURDU

Bu sezon yem fiyatlarının yükselmesi kurbanlık hayvanlara zam olarak karşılık buldu. Yem fiyatları ise torba başına 250-300 lira bandından 600 liraya yükseldi. Akaryakıt zamlarıyla birlikte nakliye giderleri de yaklaşık yüzde yüz zamlandı. Konya'da en çok bulunan kurbanlıklar Kars ve Erzurum tarafından geliyor. Kars'tan Konya'ya gelen bir kamyonun maliyeti 50 ila 75 bin lira, Erzurum'dan Konya'ya gelen bir kamyonun maliyeti ise yaklaşık 45 ila 65 bin lira oldu.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.