KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,5996 %0,46
4.881,50 % 0,74
Ara
BBN Haber MUTFAK Konya'da kuyruk bekleten lezzetin fiyatı uçtu

Konya'da kuyruk bekleten lezzetin fiyatı uçtu

Ramazan ayı dolayısıyla fırınlardaki hareketlilik artarken, sadece Ramazan ayına özel pişirilen hamur ve tahinden yapılan Konya'nın Kadınhanı ilçesine özgü bir lezzet olan tahinli pide ilgi görüyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya’ya özgü tahinli pide, Ramazan ayında vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Sade, kaymaklı, cevizli, fıstıklı gibi çeşitleri bulunan, isteğe göre farklı malzemelerle de yapılabilen tahinli pide, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bu lezzet hazırlanırken, ustaların ellerinde ince bir şekilde açılan hamur tahinle yoğurularak bir süre dinlenmeye bırakılıyor. Daha sonra tepsilere alınan tahinli pide hamuru pişmesi için taş fırına sürülüyor.

EŞSİZ BİR LEZZET ORTAYA ÇIKIYOR

Üzerine şerbet dökülerek tatlı olarak veya şerbet koyulmadan tüketilen tahinle pide oldukça ilgi görüyor. Tahinli pide ustası Fatih Yemenici, Ramazan ayının gelmesiyle tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "İftar ve sahur sofralarını süslemek, müşterilerimize tahinli pide yetiştirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Tahinli pide mayalı hamur ve bolca tahin birleşimi ile ortaya çıkan lezzet. İsteğe göre ceviz, fıstık, fındık gibi çeşitli katkı malzemeleriyle yoğurularak yapılan çok güzel bir sahur yiyeceğidir. Bununla birlikte tahinli pidenin üzerine şerbet dökülerek iftar sofralarının arkasına tatlı olarak da tüketilebilir. Kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanılmayan sadece hamur, tahin ve cevizden oluşan bir lezzet” dedi.

FİYATLAR 180 İLA 240 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Tahinli pideye gösterilen ilgiden memnun olduklarını anlatan fırıncılar, "Vatandaşlarımız sağ olsunlar Ramazan lezzetine ilgi duyuyor. Bu lezzet bu yıl, Atomlusu (Karışık kuruyemişli) 180 ila 240 lira, Cevizli iri 150 ila 200 lira arasında ve sade olanları ise 130 ila 180 lira arasında değişiyor" dedi. Ramazan ayında sahurların vazgeçilmezi olan tahinli çörek ise 50 ila 90 lira arasından satışa sunulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *