Konya'da meşhur okul taşındı yerine ne gelecek?

Konya'da Ankara yolunda 28 yıl hizmet verdikten sonra yaz başında Hanaybaşı Mahallesi'ne taşınan Dolapoğlu Anadolu Lisesi'nin yerine gelecek okul belli oldu
Konya'da meşhur okul taşındı yerine ne gelecek?

Konya'da adres tariflerinde bile geçen meşhur okullardan Dolapoğlu Anadolu Lisesi, bu yaz başında yeni adresine taşınmıştı. 1995 yılında Ankara Caddesi'nde hizmete giren ve Haziran 2023'e kadar kesintisiz 28 yıl Dolapoğlu Anadolu Lisesi ismiyle öğrencilere hizmet veren okul Hanaybaşı mahallesindeki yeni yerine taşındı.

whatsapp-image-2023-09-09-at-20-30-14.jpeg

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği KFW Fonu ile Hanaybaşı Mahallesi Dikenli Sokak No:1 Selçuklu adresinde bulunan arsaya yapılan 24 derslik, 5 atölye ve labaratuvar, kapalı ve açık spor salonundan oluşan yeni binada eğitim öğretime devam edecek Dolapoğlu Anadolu Lisesi yerine ise anaokulu ve ilkokul geliyor.

whatsapp-image-2023-09-09-at-20-30-15-1.jpeg

Sultan Mesud ismini taşıyacak anaokulu ve ilkokul tam zamanlı eğitim verecek. Bölgede özellikle Selçuklu ikametgahlı öğrencilerin bu okula naklinin gerçekleşmesi ile birlikte Konya'nın en büyük ilkokullarından Karatay Cengiz Topel İlkokulu'nun da yükü hafiflemiş olacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum