Konya'da nefesler tutuldu! Esnaflar dükkanlarına kavuşacak

Konya'nın tarihi yapılarında restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda Şükran Mahallesi esnafı dükkanlarına kavuşacak.
Konya'da nefesler tutuldu! Esnaflar dükkanlarına kavuşacak

Konya'da Meram Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve Büyükşehir'in büyük destek verdiği Şükran Mahallesi’nde dükkanlar tamamlanmak üzere. Şükran Mahallesi’ndeki çalışmaların, Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yürütülen projelerin en önemli ayaklarından biri olduğu belirtilirken, Meram Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.

2-76.jpg

PROJE TAMAMLANMAK ÜZERE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle Şükran Mahallesi’nde yürüten ihya projesi tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir ve Meram Belediyesi ekipleri çalışmaların son düzlüğüne girdi.

6-49.jpg

Geçtiğimiz günlerde inşaatı tamamlanan dükkanların, önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesi tamamlanarak açılması hedefleniyor. Dükkanların tesliminin ardından esnaf, Darü'l - Mülk'ün önemli projesinde ticaret hayatına başlayacak.

20 FARKLI NOKTAKİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR
Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Darü’l-Mülk Projesi, Türkiye’de yürütülen en büyük ihya projelerinden birisi. 20 farklı noktada çalışmalar yürütüyoruz ve bunlar kesintisiz olarak devam ediyor.

1-1.jpg

‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle birlikte Konya’yı inşallah yarınları çok daha güzel bir şehir haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerine yer vermişti. Çevre düzenlemesinin ardından dükkanlar yeniden ticarete başlayacak.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum