Konya’da otobüsler günde kaç km yol alıyor?

Türkiye’nin yüzölçümü en büyük ili olan Konya’da belediye otobüslerinin günlük mesaileri çerçevesinde aldığı yol belli oldu. Otobüsler günde dünyanın çevresini 2,5 kez turluyor
Konya’da otobüsler günde kaç km yol alıyor?

TÜRKİYE KONYA’DAKİ ZAMLARI KONUŞUYOR

Konya’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 90’lık zam tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Başta şehir halkından olmak üzere, sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan bu büyük zamma yönelik olumu ve olumsuz tepkiler gelirken olaya siyasi yaklaşım gösterip Konya’yı hedefe alanlar da yoğunluktaydı.

jnr3emnxbbabojqxgwvw4hqr348v4syrjjtvvb4h.jpg

ULAŞIMDAKİ EN UCUZ BELEDİYEYDİ!

Yıllarca Türkiye’nin ulaşımdaki en ucuz belediyesi unvanıyla toplu ulaşım hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi önce yılbaşında ardından da 3 Temmuz’da yaptığı büyük zamlarla bu unvanlarını yitirdi. Yeni zamlarla birlikte öğrenci 4,00 TL, tam bilet ise 8,50 TL oldu.

nsf5owrzqlcbavce9ltokvpfceqt0xkavqfh4k1m.jpg

GÜNLÜK MESAFE DİKKAT ÇEKİCİ

Konya’da toplu ulaşım hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler bir günde 97.000 kilometre yol kat ediyor. Bu da otobüslerin bir günde dünyanın çevresini yaklaşık 2.5 kez dolaşabileceği anlamına geliyor. Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip şehirde belediyenin en önemli gider kalemleri arasında toplu ulaşım araçlarına ve hizmet devamlılığına yönelik yatırımlar yer alıyor. (www.bbnhaber.com.tr)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum