Konya’da pilot olmanın maliyeti belli oldu

Konya’da pilot olmanın maliyeti belli oldu

“Havacılığın Yıldızları KTO Karatay’da Yetişiyor” mottosuyla gökyüzünün fatihlerini yetiştiren Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nün ücretleri belli oldu

KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yer alan Pilotaj Bölümü yeni öğrencilerini bekliyor.

Ülkemiz havacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmakta ve pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan bölüm bu yıl 4’ü burslu olmak üzere 32 öğrenci alacak.

Kendi hava parkı, filosu, teknik bakım altyapısı ve uçuş eğitmenleri ile Türkiye’nin en modern tesislerinden birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi çatısı altında, uluslararası düzeyde lisans eğitimi veriliyor.

Öğrenciler, 1.200 metre çim pist, 1.500 metre asfalt pist, 1.500 metre taksi yolu, uçak bakım hangarı, 7 adet eğitim uçağı, 4 adet planör ve 1 adet çeker uçak ile tam donanımlı hava meydanında, gerçek bir uygulama eğitimi görürken okulun bu yılki ücretleri ve uygulamalı uçuş eğitim ücretleri belli oldu.

2-2-777144.jpg

KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nün 2023-2024 eğitim yılı ücreti 179 bin TL olarak belirlendi.

Teorik ve uygulamalı Uçuş Eğitim Ücreti; Planör Eğitimi dahil 56 bin Euro (bugünkü kurla 1 milyon 674 bin TL) olurken Planör Eğitimi hariç ise 53 bin Euro olarak belirlendi. Uçuş eğitim ücretleri 4 yıl boyunca eşit taksitlere bölünecek ve öğrenciler bu ücretleri yıl içerisinde 10 taksitte ödeyebilecek.

Uluslararası standartlarda pilot yetiştiren KTO Karatay Üniversitesi, son teknolojiye sahip simülasyon cihazı ve araçlar ile öğrencilerin eğitim almalarını sağlamaktadır. Ayrıca Türkiye’de ilk kez kullanılan paraşütlü eğitim uçaklarıyla yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefleyen KTO Karatay Üniversitesi, geleceğin pilot adayı öğrencilerinin güvenliklerine, üst düzeyde önem vermektedir. KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü mezunları, 4 yıllık üniversite diplomasına ek olarak Sivil Havacılık Organizasyonu onaylı Ticari Hava Yolu Pilotu lisansına da (ICAO) sahip olmaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum