Konya'da şifa deposu suyu doldurmaya gidenler eli boş dönüyor

Konya'nın bir çok uzak mahallesinde halk arasında şifalı olduğu iddia edilen sular büyük ilgi görüyor. Şehir merkezine yakın olan şifalı suyu doldurmak isteyen vatandaşlar eli boş dönüyor
Konya'da şifa deposu suyu doldurmaya gidenler eli boş dönüyor

Konya'da halk arasında şifalı olarak tabir edilen ve bir çok hastalığa iyi geldiği iddia edilen şifalı sular belirli mahallelerde bulunuyor.

4.jpg

Selçuklu ilçesi Dağdere Köyü'nde bulunan şifalı su yoğun ilgi görse de kaynağa doldurmak için gidenler elleri boş dönüyor. Selçuklu ilçesi Afyon - Konya yolu üzerinde bulunan Dağdere köyü, şehir merkezine uzaklığı 22 kilometre mesafede olduğu için vatandaşların en çok tercih ettiği kaynak arasında yer alıyor.

ETRAFINI ÇEVİRDİ

Daha önceki yıllarda Dağdere Köyü'ndeki bir vatandaşın işletmeciliğini yaptığı tesiste şifalı su doldurmak isteyen vatandaşlar sıraya giriyordu. İşletmeciliği el değiştiren tesis pandemi döneminden sonra şifalı su vermemeye başladı. Yeni işletmeciler, tesisi kapatıp şifalı suyun etrafına tel örgü çektiğini gelen vatandaşların ise bir çoğunun eli boş döndüğü belirtildi.

23945-5.jpg

ALLAH'IN SUYUNU BİZDEN KISKANIYORLAR

Dağdere Köyü'ne şifalı su doldurmak için giden vatandaşlar, "Bize buradaki kaynağı tavsiye ettiler. Suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Biz daha önce çok faydalandık. Özellikle böbrek taşı düşürenler için bu su bir nimet. Başımıza geldi ve bu su ile birlikte taşları döktük tabi şifa Allah'tandır. Biz sebebini işledik.

sany0015.webp

Pandemiden sonra biz buraya tekrar geldiğimizde ise tesisin başka birisi tarafından alındığını şifalı suyun etrafına ise tel örgü çekilerek vatandaşlara verilmediğini gördük. Tamam burası özel bir mülk olabilir ama Allah'ın vermiş olduğu suyu bizden neden kıskanıyorsunuz? Şifa isteyen, çare isteyen bir umutla buraya geliyor ve elleri boş dönüyor" dedi.

sany0016.webp

BİR ÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Şifalı sudan bahseden vatandaşlar ise, "Buranın suyu ana bir damardan geliyor. Bize anlatılan böbrek taşı, şeker hastalığı, panik atak ve idrar yolu enfeksiyonlarına bu suyun iyi geldiği yönünde. Böbrek taşı düşüren bir çok kişi bu suyu içiyor ve sonuç itibari ile fayda sağladıklarını belirtiyor. Tek ricamız devlet büyüklerimiz tesis sahipleri konuşup suyu herkese açmaları. Gelen eli boş dönmesin. Allah'ın yarattığı suyu bizden kıskanmasınlar" şeklinde görüş belirtti. Suyun şifalı olup olmadığına ilişkin herhangi bir resmi açıklama bulunamazken vatandaşların talebi ise özel mülk sahibinin bu suyu bir an önce açması yönünde...

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum