Konya'da şifa deposunun hasadı başladı! Kuş burnu ilgi görüyor

Konya'da şifa deposunun hasadı başladı! Kuş burnu ilgi görüyor
Konya’daki vatandaşlar sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte şifa deposu kuşburnunu, çay, marmelat ve reçel yapmak için dağlık alanlara çıkarak toplamaya başladı.

Konya'nın bir çok bölgesinde yetişen kuş burnu için vatandaşlar resmen seferber oldu. Hafta sonlarında kış hazırlığı yapan vatandaşlar kuş burnunu da ihmal etmiyor. Türkiye’nin önemli doğal bitki cennetlerinden birisi olarak gösterilen Konya'da Eylül ayı ile birlikte doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu meyvesini toplama mevsimi başladı.

460360231-8281714895242879-3791342144431147761-n.jpg

Taze olarak ya da kurutularak kullanılan kuşburnu yaygın olarak çay formunda tüketilirken, reçel, marmelat, ezme, şurup ve pekmez yapımında da kullanılabiliyor. Konya'da dağlık alanlara çıkan vatandaşlar, kışın sofralarda tüketmek üzere marmelat ve reçelini yapmak için kuşburnu toplamak için günlerce mesai yapıyor.

ŞİFA DEPOSU

Kalp ve damar ile mide hastalıklarına şifa olduğu, kan şekerini düzenlediği, ağrı ve iltihap tedavisinde yardımcı, öksürüğe ve gribal enfeksiyonlara karşı destekleyici yönü ile bilinen kuşburnunun cildi güzelleştirdiği, bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olduğu ve boşaltım sisteminde de etkili olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.