Konya’da sincap görmek isteyenler buraya geliyor. Parkın maskotu oldular

Konya’da sincap görmek isteyenler buraya geliyor. Parkın maskotu oldular
Doğal güzelliği ile misafirlerine doyumsuz anlar yaşatan ve pekmez, bulgur kaynatma etkinlikleri ile maziyi yaşatan Meram Bağı’na vatandaşlar sincapları görmek içinde akın ediyor.

Konya'nın gözde mekanı yaz aylarının vazgeçilmezi oluyor. Yeni Meram ve Meram Yaka Caddelerinin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Meram Bağı; içerisinde bulunan üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesiyle misafirlerini ağırlıyor.

meram-bagi-projesi-buyuk-oranda-tamamlandi.webp

Parkta bulunan 30 tane sincap ise resmen maskot oldu. 151 yıllık ağaçlarda yaşayan sincaplar vatandaşlardan rahatsız olmadan keyiflerince parkta geziyorlar. Yaz akşamlarının bir çoğunu burada çay eşliğinde değerlendiren Konyalı vatandaşlar tarihi doğa ile muhteşem bir akşam geçiriyor. Sincaplar ile ilgili bilgiler veren yetkililer, “Meram Bağı, sincap dostlarımızın doğal bir yaşam alanlarının bir parçasıdır. Sincaplar evcil bir canlı olmadığı için doğal hayatın korunması ve vatandaşlarımızın kendi güvenliği için yiyecek ve içecek vermemesini rica ediyoruz.

2023-un-en-iyi-rotasi-meram-bagi-7-16720766-amp.webp

İnsanlar denk getirebildiği sincapların fotoğraflarını çekiyorlar. Özellikle çocuklar sincapları görmek için hemen hemene her gün buraya geliyor” ifadelerine yer verdi. Çok sayıda sincabı barındıran Meram Bağı’nda kış sezonu hazırlığı başladı.

MERAM BAĞI’NDA NE VAR?

Meram Belediyesi tarafından Yeşil Meram’ın aslına uygun şekilde projelendirilen 18 bin metrekarelik Meram Bağı’nın içinde yaklaşık bin üzüm asması ve 200 adet meyve ağacı bulunuyor. Meyve ağaçları arasında bulunan elma, ayva, kiraz, erik, kayısı ve hünnaplar yetiştiği dönemlerde gelen misafirlere ikram ediliyor.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.