Konya'da tarih eser kaçakçılığına geçit verilmedi

Konya'da tarih eser kaçakçılığına geçit verilmedi

Konya polisinin hırsızlık şüphesiyle bir eve yaptığı baskın sonucu çok sayıda tarihi eser, tabanca, tüfek ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Binlerce yıllık tarihe sahip olan medeniyetler beşiği Konya onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasıyla adeta bir tarihi eser hazinesi olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonlarına devam eden Konya Emniyeti, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri farklı adreslerden hırsızlık yaptığı belirlenen 3 şüphelinin peşine düştü.

aw314001-07.jpg

Şüpheliler gözaltına alındı

Yapılan takip neticesinde polis ekipleri hırsızların kimliğini kısa sürede tespit etti. Şüphelilerin saklandığı merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesindeki 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 18 suç kaydı olan Y.G. (38), 17 suç kaydı olan M.M.E. (17) ve 6 suç kaydı olan İ.Ş.G.'yi (27) yakalayarak gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 7 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, çok sayıda tabanca ve av tüfeği fişeği, 24 adet tarihi eser niteliğinde sikke ve obje ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheliden Y.G. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

aw314001-06.jpg

aw314001-04.jpg

aw314001-02.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.