Konya'da tarihi alışveriş başlıyor! Büyük indirimler yapılacak

Konya'da ticaretin canlanması ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtılması amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.
Konya'da tarihi alışveriş başlıyor! Büyük indirimler yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ticaretin canlanması ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtılması amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

BÜYÜK İNDİRİMLER YAPILACAK

Türkiye Selçuklu Devleti'ne baş şehirlik yapan Konya'da, Romalılardan Selçuklulara, Osmanlı'dan günümüze binlerce yıllık geçmişe sahip Bedesten Çarşısında 3. kez Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri yapılacaktır. Alışveriş Günleri kapsamında kortej yürüyüşü, temsili kıyafetler ile tarihi canlandırmalar, Mehteran Topluluğu konserleri, sokak sanatçılarının icra edeceği konserler, antika ürünlerin yer aldığı stantlar ve çocuk etkinliği planlanmaktadır.

acilis.jpeg

Tarihi Bedesten Çarşısı’nın alışveriş günlerine uygun alan süslemelerinin yapılmasının yanı sıra program süresince workshop çalışmaları yapılacaktır. (Karakalem, Çini, Testi, Cam Üfleme, Ebru Sanatı, Tezhip, Deri İşleme Sanatı, Kaligrafi vs.) Bedesten esnafının da %30’a varan indirimler ile dahil olacağı program 16-17-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.