Konya'da tarihi çatlak! Selçuklu eseri cami  kapatılıyor mu?

Konya'da tarihi çatlak! Selçuklu eseri cami kapatılıyor mu?

Sultan Selim Camii'nde oluşan çatlaklar nedeniyle yetkililer mekanı ziyarete ve ibadete kapattı. İplikçi Camii'nde de çatlaklar meydana gelirken. İki camiininde yakınlarından çatlakların tramvay geçmesi akıllara soru işaretleri getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Mevlana’ya bitişik bir konumda yer alan ve Osmanlı döneminden miras kalan Sultan Selim Camii'nde oluşan çatlaklar yetkilileri harekete geçirmiş, tarihi mekan bir süreliğine ziyarete ve ibadete kapatılmıştı. Bu olayın üstüne İplikçi Camii'nin dışında da oluşan çatlaklar da vatandaşları endişelendirdi. Sultan Selim Camii'ne son derece yakın olan İplikçi Camii'ndeki çatlakların tramvay yüzünden oluştuğu iddia edildi.

iplikci-catlak-3.jpg

Konya'nın bilinen camii kapatılmıştı

Konya’nın en tanınmış camilerinden Sultan Selim Camii, geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete ve ziyarete kapatıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Osmanlı mirası yapının 28 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında kapalı kalacağını duyurdu. Yetkililer, restorasyona neden olan caminin içindeki çıplak gözle görülebilen çatlakları gösterdi. Bazı Konyalılar ise bu çatlakların sebebi olarak caminin hemen yanından geçen tramvayı işaret etti. Karatay ilçesinde yer alan Mevlana türbesinin batı kısmında kalan camii şehre gezmek için gelen turistlerce Mevlana camisi olarak biliniyordu.

sultan-selim-catalk.jpg

İplikçi Camii'nde de çatlaklar görüldü

Sultan Selim camiine sadece yüzlerce metre uzaklıkta yer alan 822 yıllık Selçuklu mimarisi bir diğer tarihi ecdad yadigar olan İplikçi caminin dış duvarında da çatlaklar görüldü. Neredeyse bin yıldır Konyalılara hizmet veren bu caminin onlarca metre yakınından geçen tramvay akıllara çatlakların sebebi tramvay olabilir mi sorularını getirdi.

iplikci-camii.jpg

Sebebi tramvay olabilir mi?

Sultan Selim Camii'ne yalnızca yüzlerce metre mesafede bulunan 822 yıllık Selçuklu mimarisiyle inşa edilmiş bir diğer ecdad yadigarı eser olan, İplikçi Camii'nin dış duvarında da çatlaklar olduğu görüldü. Neredeyse bin yıldır Konyalılara hizmet veren bu caminin hemen yanından geçen tramvay, vatandaşlarda, çatlakların sebebi konusunda endişelere yol açtı. Vatandaşlar, tramvayın caminin yapısına olumsuz etkisi olup olmadığını sorgulamaya başladılar.

*Muhammet Kürşat Ercan-BBN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum