Konya’da tepsiyi kapan fırına koşuyor. Peki közleme fiyatları ne kadar?

Konyalı ev hanımları, market ve pazarlardan temin ettikleri ya da bahçede ürettikleri kapya biber ve top patlıcan gibi ürünleri tepsilerle fırına gönderiyor.
Konya’da tepsiyi kapan fırına koşuyor. Peki közleme fiyatları ne kadar?

Kış hazırlıkları kapsamında önemli bir yeri bulunan biber ve patlıcan közlemeleri için yoğun bir alışveriş maratonuna giren Konyalı ev hanımları, market ve pazarlardan temin ettikleri ya da bahçede ürettikleri kapya biber ve top patlıcan gibi ürünleri odun ateşinde közleyip derin dondurucuda muhafaza altına alıyor.

images-2.jpeg

Özellikle salata ve mezeler için kullanılan biber ve patlıcan közlemeleri yoğun ilgi görürken imkanı olmayan ya da zahmetsizce közleme işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar soluğu mahallelerdeki etliekmek fırınlarında alıyor. Fırınların bu yıl ki tarifesi de belli oldu.

images-3.jpeg

Biber ve patlıcanı kilosu 10 TL’den közleyen fırınlar birçok ev hanımının imdadına yetişmiş oluyor. Geçen yıl kilogramını 5 TL’den közlettikleri ürünü bu yıl zamlı olarak közletmek durumunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, fiyatları yüksek bulsa da közde patlıcan ve biber keyfinden asla vazgeçmiyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.